Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretetének a tárgya vagy.

2019. április 11. 03:00 - FodorImi

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök életet nyerjen.” (János 3:16)

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Jézust a szeretet küldetésében, a szeretet üzenetével. A Biblia nem azt mondja, hogy Istennek „van szeretete”, hanem hogy Ő maga a szeretet. A szeretet az Ő természete, Isten a szeretet.

Isten alkotta az egész univerzumot. Ő teremtette ezt a bolygót, ő teremtette az emberi fajt, és ő teremtett téged, mert szeret.

Mondhatjuk, hogy létezésednek az oka, hogy Isten szeretetének tárgya vagy. Isten arra teremtett, hogy szerethessen téged, és hogy te szerethesd őt. Isten irántad való szeretete az oka annak, hogy a szíved ver éppen most, és hogy lélegzel.

Isten csodálatos jó híre, hogy ő éppúgy szeret a jó napjaidon, mind a rossz napjaidon. Szeret téged akkor is, amikor érzed a szeretetét, és szeret akkor is, amikor úgy tűnik, nem érzed a szeretetét. Szeret akár úgy gondolod, hogy kiérdemled a szeretetét, akár nem.

Semmit nem tehetsz, hogy megállítsd a szeretetét. Megpróbálhatod, de egyszerűen nem tudod megtenni, mert irántad való szeretete az Ő jelleméből fakad, nem pedig bármi másból, amit teszel, mondasz vagy érzel.

Isten annyira szeret, hogy elküldte egyetlen Fiát, Jézust ebbe a világba, „hogy bárki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen,” (János 3:16 – TLB fordítás)

Amikor Jézus olyan szélesre tárta a kajait, mint a kereszt, ezzel ezt mondta: „Ennyire szeretlek téged! Olyan nagyon szeretlek, hogy az fáj. Annyira szeretlek, hogy meghalok érted, mert nem tudok élni nélküled.”

Isten szeretete felülmúl minden emberi ismeretet – és amint Efezus 3:17-19 mondja, lehetetlen bármelyikünk számára, hogy teljesen megértsük Isten irántunk való szeretetének szélességét, hosszúságát, mélységét és magasságát. Isten ennyire szeret téged!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan fejezed ki Isten szeretetét a kapcsolataidban?
  • Miket tettél, ami miatt azt gondolod, hogy Isten számára nehéz szeretni téged? Miben van szükséged Isten segítségére, hogy másképp lásd a dolgokat?
  • Mit gondolsz, mennyire fontos érezni Isten szeretetét, különösen a rossz és nehéz napokon?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.04.04.)

Szólj hozzá!
Címkék: Isten szeret

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása