Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azért szeretünk, mert Isten szeret minket

2019. április 14. 03:00 - gabormel

„Azért szeretjük, mivel Ő előbb szeretett minket” (1 János 4:19, NIV fordítás)

is-gods-love-unconditional-740x493.jpg

Az egyik oka annak, hogy Isten szeretni akar minket az az, hogy Isten maga a szeretet, aki olyanra alkotott minket, mint saját magát – szeretni. Az egyetlen ok, amiért képesek vagyunk szeretni Őt az nem más, mint hogy Isten szeret minket: „A szeretet Istentől származik… mivel Isten a szeretet. (1 János 4:7-8, NIV-fordítás)

Isten a saját képmására teremtett minket, hogy két dolgot valósítsunk meg a Földön: megtanuljuk szeretni Istent és más embereket. Az egész élet a szeretetről szól.

Azonban az összes szeretet Istennél kezdődött. Ő előbb szeretett minket, és ez ad nekünk képességet arra, hogy másokat szeressünk (1 János 4:19). Az egyetlen ok, amiért Istent vagy bárki mást szerethetsz nem más, minthogy Ő előbb szeretett téged. Abban mutatta meg szeretetét, hogy megteremtett téged. Minden, ami az életben van, az Ő szeretetének bizonyítéka. Ez mind Isten szeretetének ajándéka. Isten úgy szerette a világot, hogy Jézus Krisztust küldte a Földre, hogy meghaljon érted.

Ahhoz, hogy szeretni tudjunk másokat, először meg kell értenünk és megtapasztalnunk azt, hogy Isten mennyire szeret minket. Nem csak beszélni, olvasni vagy vitatkozni akarunk a szeretetről, hanem találkoznunk kell Isten szeretetével.

El kell jutnunk arra a pontra, ahol teljesen megértjük azt, hogy Isten mennyire tökéletesen és feltétel nélkül szeret minket. Biztosnak kell lenned abban az igazságban, hogy semmi olyat nem tudsz tenni, ami miatt Isten ne szeretne téged.

Amint legbelül megbizonyosodunk Isten feltétel nélküli szeretetéről, sokkal engedékenyebbekké válunk másokkal szemben.  Nem leszünk olyan dühösek, mint amilyenek korábban voltunk. Sokkal türelmesebbek leszünk. Sokkal elnézőbbé, könyörületessé, megbocsájtóbbá válunk.

De nem adhatsz másoknak abból, amit te magad sem kaptál meg. Remélem, hogy megtanulod, hogy Isten mennyire szeret téged, és hagyni fogod, hogy úgy meggyógyítsa a szíved, hogy szeretete szabadon áramolhasson rajtad. Lehetetlen másokat szeretni, míg saját magadat nem szereted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Amikor üresnek érzed magad, és képtelen vagy másoknak szeretetet adni, illetve kimutatni, hogyan akarhatja Isten, hogy újratöltődj?
  • Könnyű vagy nehéz elhinni, hogy Isten tökéletesen és feltétel nélkül szeret? Miért?
  • Ma szánj időt arra, hogy megbizonyosodj arról, hogy szíved mélyén rendben vagy-e Istennel. Elfogadtad-e kegyelmét, megbocsátását és szeretetét úgy, hogy ezt megmutathasd másoknak is?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása