Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten útmutatása nem fog összezavarni

2019. április 20. 03:00 - Besther

"Tengeren vitt át utad, nagy vizeken vezetett át ösvényed és lábad nyoma nem volt látható." (Zsoltárok 77:20.)

Isten különféle behatásokat használ arra, hogy beszéljen hozzád. Használhatja körülményeidet, sőt még a fájdalmat is. Bármit tud használni, amit csak akar. Oswald Chambers mondta: "Isten Nagy Mérnök, aki olyan körülményeket teremt, amik elhozzák életünkbe a nagy jelentőségű pillanatokat és nagy jelentőségű találkozásokhoz vezetnek."

A Biblia azt mondja, hogy Isten cselekvően munkálkodik körülményeink által. Így mi, akik jó messze vagyunk Isten bölcsességétől, nem tudjuk igazán helyesen megítélni saját helyzetünket. Más szavakkal, hagynunk kell, hogy Isten elmagyarázza a körülményeket. Csak Ő képes arra, hogy minden tényezőt megértsen, és csak Ő látja minden részlet jelentőségét. Ezért olyan fontos, hogy az Ige segítségével mindent leellenőrizzünk.

Ha egy döntéssel kapcsolatban túlterhelt és összezavarodott vagy, akkor saját magadat hallod és nem Isten szavát. A Biblia azt mondja: "Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene." (1Kor. 14:33a). Ő nem hoz létre fejetlenséget, vagy zűrzavart. Tehát, ha összezavarodva érzed magad, tudod ez mit jelent? Azt, hogy nem szól hozzád Isten hangja életedben.

Sokszor találkozunk komoly pénzügyi, szellemi, lelki vagy fizikai nehézségekkel. Ilyenkor kell megvallanunk az Úrnak: "Istenem, minden oldalról hegyek vesznek körül és akadályok vannak előttem." Aztán várjuk Isten válaszát: "Pontosan ott vagy, ahol én szeretném. Légy biztos ebben!" Isten ott készít utat, ahol úgy néz ki, hogy nincs semmi.

Zsoltárok 77:20 azt mondja: "Tengeren vitt át utad, nagy vizeken vezetett át ösvényed és lábad nyoma nem volt látható."

Amikor nem tudod, hogy mit kell tenni, Isten vezetni fog. Ő nem úgy tervezte az életedet, hogy csakis saját találékonyságoddal és erőddel haladj benne. Nem kell csak önmagadban megoldanod a dolgokat. Isten vezetni akar, méghozzá a legjobb úton és Ő vezetni is fog, ha átadod magad neki és az Ő útmutatásának.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor csalódott vagy, mert úgy tűnik, hogy Isten nem válaszol imádságodra, mit gondolsz, mit akar tőled, hogy mit tégy? Mit tanultál múltbéli tapasztalataidból?
  • Hogyan használta Isten a fájdalmadat, hogy megmutassa életed célját?
  • Mit gondolsz, miért engedi Isten, hogy elérjük azt a pontot életünkben, ahol úgy tűnik, nincs kiút a nehéz körülményekből?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása