Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten felrázza az életünket, hogy szabaddá tegyen minket

2019. április 24. 03:00 - Lilla:)

"Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgy hogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek." (Apostolok cselekedetei 16:26)

Néha szükségünk van rá, hogy Isten felrázza az életünket.

Ez különösen igaz akkor, amikor önhibánkból kerülünk rácsok mögé, például egy rossz szokás miatt, amitől nem tudunk szabadulni, vagy egy kapcsolati zsákutca miatt, ami távol tart minket Istentől, vagy egy félelem miatt, ami visszatart minket egy fontos lépés megtételétől.

Ha ma te is így látod magad, talán nem fizikai rácsok mögött, de előfordulhat, hogy mégis. Isten azt szeretné, hogy szabadon élj, ezért küld egy földrengést.

Ezt tette Isten Pál apostollal is. Az Apostolok cselekedete 16. részében Pál börtönben volt - igazi börtönben. Ahhoz pedig, hogy onnan kijusson, egy igazi csodára volt szüksége - ezt adta meg számára Isten.

A Biblia azt mondja: "Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, úgy hogy megrendültek a börtön alapjai, hirtelen kinyílt minden ajtó, és mindegyikükről lehulltak a bilincsek." (Apostolok cselekedetei 16:26) Ahogy a falak leomlottak, Pál kisétált a börtönből.

Néha Isten a te alapjaidat is megrázza, hogy szabaddá tehessen. Elvesztheted a munkád. Egy értékes kapcsolatod véget érhet. Jöhet egy egészségügyi krízis. Ekkor kezded újraértékelni, hogy mit gondolsz magadról, másokról, mit hiszel Istenről.

Lehet, hogy éppen most a fenti szituációk egyikében vagy. Lehet, hogy megkísért a gondolat, hogy Isten elfelejtett téged, vagy haragszik rád.

Azonban semmi sem állhatna messzebb az igazságtól. Isten néha küld egy földrengést az életedbe azért, mert szeret téged, nem pedig azért mert mérges rád.

Isten arra használja a földrengéseket, hogy felrázzon minket és szabaddá tegyen.

Ezért próbáld ezt ki: ahelyett, hogy engeded, hogy egy-egy ilyen földrengés eltávolítson Istentől, inkább kezdj el gondolkodni az okán.

Kérdezd meg Istentől: "Milyen börtönből kell kiszabadítson ez a földrengés?"

Aztán csak figyeld ahogy leomlanak a falak.

Ha már unod, hogy börtönbe kerültél és át akarsz sétálni az ajtókon, hogy szabad lehess, csak mondj el egy egyszerű imát: "Uram, eléd hozom azokat a dolgokat, amik megkötöznek engem, a dolgokat, amiket szégyellek, bánok, bosszankodást okoznak és aggasztanak. Nem akarok többé így élni. Szabadon szeretnék élni. Ma át akarok sétálni a szabadságba vezető ajtón - a te fiadhoz, Jézus Krisztushoz. Ahogy csak tudom, őt akarom követni. Arra kérlek, hogy gyere az életembe és tölts be szereteteddel és Szent Szellemeddel. Távolítsd el a félelmeimet. Tüntesd el a fájdalmaimat. Tölts be egy új fajta reménnyel. Többé nem akarok börtönben élni. Át akarok sétálni a lehetőségek ajtaján, melyeket te terveztél a számomra. Arra kérlek ma, hogy ments meg és fogadj a családodba. A te nevedben kérem ezt. Ámen."

Ha elmondtad az imát és befogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt Rick Warrennek a Rick@PastorRick.com címre és tudasd vele. Szeretne küldeni neked néhány dolgot, amik segíthetnek az utad megkezdésében Jézussal.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogy látod, Isten miként használja a gondokat arra, hogy a szabadság felé vezesse az embereket?
  • Néha, amikor nehéz időket élünk, nehéz meglátni Isten segítő kezét. Amikor ez történik, mi emlékeztethet arra, hogy Isten még mindig dolgozik?
  • Milyen gondokkal nézel most szembe, ami Isten munkája lehet azért, hogy megszabadítson valamitől?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása