Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add Istennek az időd legjavát!

2019. május 06. 03:00 - daniella_89

"Az Istennel való barátság azok számára van félretéve, akik nagy tisztelettel vannak Őiránta. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait." (Zsolt. 25:14 TLB fordítás)

cgreer4waystochangethestoryofyourhealthimage1080x720.jpg


Ha mély kapcsolatot szeretnél építeni Istennel, le kell lassítanod, és el kell csendesedned!

Az Istennel való barátsághoz – mint ahogy más barátsághoz is – idő kell. Ha nem szakítasz időt a barátaidra, akkor ők nem is a barátaid, mert a barátátokra időt szán az ember. Ha azt szeretnéd, hogy Isten legyen a legjobb barátod, akkor az időd legjavát kell neki adnod!

A Biblia azt mondja: "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (Zsolt. 46:10, NIV ford.).

Minden nap szükséged van az Istennel való csendességre. El kell csendesedned, hogy jobban megismerhesd Őt.

A Zsoltárok 25:14 ezt mondja: "Az Istennel való barátság azok számára van félretéve, akik nagy tisztelettel vannak Őiránta. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait." (TLB fordítás)

Sok ember nem ismeri Istent. Még nem tapasztalták meg a szeretetét. Nem tudják, miért teszi, amit tesz. A Biblia pedig azt mondja, hogy az Istennel való barátság azok számára van félretéve, akik nagy tisztelettel vannak Őiránta. Más szavakkal, azoknak, akik lelassítanak és időt töltenek Ővele.

Mivé lenne a barátságod, ha nem fektetnél bele időt? A barátságra oda kell figyelni. Sosem fogod Istent közelről megismerni, ha nem teszel mást, csak gyülekezetbe vagy templomba jársz. Olvasnod kell Isten Igéjét, és meg kell kérdezned Tőle: "Istenem, van valami, amit szeretnél mondani nekem?" Nem kell díszes szavakba vagy körülményes kifejezésekbe bocsátkoznod. Csak beszélj Hozzá őszintén, és azután figyelj, hogy mit mond.

A Biblia is ezt mondja a Máté 6:5-6-ban: "Ha Isten elé jössz, ne tedd azt egy mesterkélt, színpadi produkcióvá... Találj egy csendes, félreeső helyet, hogy ne kísértsen meg az, hogy megjátszd magad Isten előtt. Csak legyél ott, olyan egyszerűen és őszintén, ahogy csak tudsz. A figyelem középpontja áthelyeződik önmagadról Istenre, és elkezded majd megérezni az Ő kegyelmét." (Máté 6:5-6, The Message fordítás).

Lassíts le még ma, helyezd Istent a figyelmed középpontjába, és figyelj, mit mond el az Ő kegyelméről.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mik terelik el a figyelmedet és akadályozzák, hogy Isten előtt elcsendesedj? Hogyan tudod korlátozni ezeket?
  • Néha miért könnyebb vagy élvezetesebb időt tölteni a barátainkkal, mint Istennel? Mi az, amit félreértünk Istennel kapcsolatban, amikor így érzünk?
  • Néha túlbonyolítjuk az Istennel való csendességet. Mik azok a dolgok, amik segítenek lelassítani, csendben lenni és Istennel egyszerűen és őszintén időt tölteni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása