Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez a három dolog jusson eszedbe a völgyben!

2019. május 09. 03:00 - Erika1832

"Még ha a legsötétebb völgyön is megyek át, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy."
Zsoltárok 23:4 (NIV fordítás)

 Most éppen talán nem a halál árnyékának völgyében jársz, de esetleg egy másik völgyben.  Utad során az ilyen helyek kemények, ahol könnyű megkérdőjelezni, vagy figyelmen kívül hagyni Isten jóságát. De abban mindig bízhatsz, hogy Isten ott van veled a völgyekben és megígérte, hogy kivezet ezekből a túloldalra.

A 23. Zsoltár 4. verse ezt mondja: „Még ha a legsötétebb völgyön is megyek át, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy.” (NIV-fordítás)

Három olyan igazság van, amit érdemes megjegyezni, amikor a völgyben vagy:

1. Nem vagy egyedül; Isten ott van veled.

Az árnyékok a világosság jelenlétének a bizonyítékai az életedben. Hogyan kezeled az árnyékot? Fordíts neki hátat, és nézz a világosság irányába! Jézus azt mondta: "Én vagyok a világ világossága! Kövess engem, és nem fogsz sötétben járni. mert életadó világosságod lesz." (János 8:12. CEV-fordítás).

A Biblia azt mondja: "Isten a világosság, és benne egyáltalán nincs sötétség." El kell fordítanod a figyelmedet azokról a dolgokról amik megijesztenek: azokról a számlákról, a félelmekről, azokról az aggódásokról, amik az elmédben kavarognak! A figyelmedet a félelmeidről inkább az Atyára fordítsd.

2. Istennek egy jó célja van számodra a völgyben.

Isten nem gonosz még ha problémákkal nézel is szembe konfliktussal, bánattal, félelemmel, vagy a kudarccal, Isten valami jót hoz ki számodra,a völgyben.

Róma 5:3-5 azt mondja, "örvendünk a szenvedéseinkben, tudván, hogy a szenvedés állóképességet munkál, az állóképesség kipróbáltságot, a kipróbáltság pedig reményt, és ez a remény  nem szégyenít meg, mert Isten szeretete a szívünkbe van töltve  a nekünk adott Szent Lélek által." (ESV-fordítás).

3. Emlékezz rá:  a jutalom örökké fog tartani.

El fogod nyerni a jutalmadat, mert hűséges maradsz  Krisztushoz  a kudarc völgyében, a félelem völgyében, a harcok völgyében, a bánat völgyében, az összetöretés völgyében, és a problémák völgyében. Előbb a mennyben leszel, mielőtt azt gondolnád,  hogy „Mi járt az eszemben?  Miért panaszkodtam olyan sokat? Miért aggódtam, amikor azokban a völgyekben voltam?  Isten egész idő alatt ott volt mellettem, és jó volt hozzám mindeközben.”

A Biblia azt mondja a 2. Korinthus 4:17-ben: "A mi jelenlegi problémáink kicsik, és nem tartanak sokáig. Mégis olyan dicsőséget szereznek a számunkra, ami jelentősen felülmúlja a problémáinkat, és örökké tart!" (NLT-fordítás)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Mitől félsz leginkább? Mi rejlik abban, ha igaznak fogadod el félelmeidet?
• Hogyan tudsz megemlékezni Isten jósáráról, amikor legközelebb völgybe kerülsz, vagy most, éppen amikor kifeleétartasz abból?
• Miért fontos, a völgyben járva keresni azt a jót, amit Isten készít számunkra, mialatt mi a völgyen vagyunk, és nem csak akkor, amikor már kijöttünk onnan a túloldalra?

*(Daily Hope by Rick Warren (2019.05.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása