Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincsenek tökéletes kapcsolatok

2019. május 20. 03:00 - Anika Enikő

“Legyetek mindig alázatosak, szelídek, türelmesek, és isteni szeretettel viseljétek el egymást.” (Efézus 4:2)

  

A mai áhítatot a Saddleback Gyülekezet tanító pásztora, Tom Holladay írta.

Ha létezik minden másnál nagyszerűbb magasság és mélység, akkor az a kapcsolatoknak a magassága és mélysége.

Amikor azon kapod magad, hogy a másik hibáival küzdesz, akkor fordulj Istenhez a csalódásaiddal.

A csalódások azért adatnak az életünkbe, mert senki sem tökéletes. Nekünk idealizált képünk van a szerelemről, a kapcsolatokról, a házasságról, és amikor a valóság nem hasonlít erre a képre, akkor csalódunk.

Soha nem lesz tökéletes az esküvőnk, a házasságunk, vagy a családunk, mivel tökéletlen, és bűnös emberek vagyunk. Nincs valóságalapja annak, hogy két tökéletlen, és bűnös ember találkozik, és tökéletes kapcsolatot alakítanak ki.

Az egyik oka annak, amiért gyakran csalódunk a kapcsolatainkban, az azért van, mert egy másik embert kérünk meg, illetve fel arra, hogy olyan szükségeinket töltsön be, amit csupán az Isten képes betölteni. Egy másik ember nem tudja neked megígérni, hogy mindig veled lesz és hogy nem fog hibázni. Csupán Isten teljesítheti be ezeket az ígéreteket; ahogyan az Igéjében is áll: Veled leszek és soha nem hagylak magadra.” (Józsué 1:5)

A Mennyben többet nem leszünk csalódottak és fájdalmakban sem lesz részünk; ám mindaddig dönthetsz úgy, hogy továbbra is a szeretetet választod. Amint az  első korintusi levél 13:7 mondja: “A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, és minden körülményekben kitart.” (GNT fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A bűn valóságának fényében hogyan kellene módosítanod az elvárasaidat a párodra, illetve a barátaidra gondolván?
  • Az 1 Korintus 13:7-beli szeretet nem jön természetesen belőlünk. Mit gondolsz, miként növekedhetnél ebben a fajta szeretetben?
  • Mit gondolsz, miért fontos számunkra, hogy tökéletes házasságunk és családunk legyen? Elvárja ezt Isten tőlünk?

 *(Daily hope by Rick Warren, 2019.05.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása