Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapcsolatainkon keresztül tanuljuk a szeretetet

2019. június 08. 03:00 - Besther

"azaz hogy együtt nyerjünk vigasztalást nálatok egymás hite által, a tietek és az enyém által" (Róm 1:12).

Nem élhetünk saját magunknak, ha Isten áldását kívánjuk életünkre. Isten megáldja az életedet, ha részt veszel a közösségben. Légy része az egyház családjának, és lépj kapcsolatba más hívőkkel!

A Biblia azt mondja: "azaz hogy együtt nyerjünk vigasztalást nálatok egymás hite által, a tietek és az enyém által" (Róm 1:12).

Más szavakkal, Pál azt mondja a keresztényeknek Rómában: "Buzdítalak titeket a hitetekben. Ti buzdítotok engem a hitemben. Ebben a folyamatban áldjuk meg egymást."

Az áldások többségét, amiket Isten tartogat a következő hónapokra, évekre, embereken keresztül fogja adni neked. Ha ezeket a kapcsolatokat nem alakítod ki, akkor sosem kapod meg az áldásokat.

A legfontosabb dolog, amit Isten meg akar tanítani neked az életben, az nem az, hogy miként légy gazdag vagy sikeres, vagy miképp tedd a világot jobb hellyé.

Isten azt akarja, hogy szeretni tanulj. A szeretetet pedig a kapcsolatokban tanulhatod. Mindegy, hogy iskolában, templomban, a szomszédodban vagy a munkahelyeden. Kapcsolatokra van szükséged, melyek segítenek abban, hogy olyanná válj, amilyenné Isten akar formálni.

Ha nem vagy tagja egy helyi gyülekezetnek, akkor találnod kell egyet. Ez legyen a legfontosabb. Ha templomba jársz, de nincs kapcsolatod a hívekkel, akkor légy tagja egy kis csoportnak vagy vasárnapi iskolának.

Nem lehet áldott életed elszigetelten, függetlenül az egyháztól. Együtt jobbak vagyunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen áldásokat kaptál már a helyi gyülekezetben?
  • Milyen módon lehet mélyebb, szorosabb kapcsolatokat építeni az egyházban?
  • Miként lehet áldás valakinek, ha segítesz neki egy közösséget találni a gyülekezeten belül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.01.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása