Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az engedelmesség túloldalán rátalálni az Isten által készített legjobbra.

2019. június 12. 03:00 - Erika1832

„Mester – válaszolt Simon - egész éjjel keményen dolgoztunk, és nem fogtunk semmit. De ha te azt mondod, újra kivetem a hálókat." (Lukács 5:5. NLT-fordítás)

halaszat.jpg

Munkánk során időről-időre hátráltatásba ütközünk. De a lemaradásból a nekilendüléshez a legegyszerűbb lépés csak két szó: engedelmeskedni Istennek.

Isten mondott neked valamit, ami teljesen logikátlan és zagyvaságnak tűnik. Se anyagilag, se semmilyen viszonylatban, se érzelmileg nem látod semmi értelmét. És ami még ennél is rosszabb, hogy teljesen megijedtél ettől.

De Isten azt mondja, hogy tedd meg mindenképpen.

Az elmúlt pár nap során olyan történeteket kerestünk a Bibliában, amelyek az üzleti kudarcról szólnak. A Lukács 5. részében Simon Péter és András egész éjjel halásztak, és semmit sem fogtak. Ez egy elképesztő kudarcot jelentett az akkori, első századi halászoknak.

De Jézus arra járt és a hajójukat prédikálásra használta. Majd ezt követően Jézus így szólt hozzájuk: "Most a mélyebb vizekre menjetek ki, és vessétek ki a hálótokat fogásra.” (Lukács 5:4 NLT-fordítás)

Teljesen logikátlan és értelmetlen látszott, amit kért.

De Jézus azt mondta nekik, hogy evezzenek beljebb, és ott vessék ki a hálókat.

Jézus miért küldte őket a mélyebb vizekre? Mert ott nagyobb halakat lehet fogni, ami egyúttal nagyobb kockázattal és veszéllyel is jár. A hit nem jár kockázat nélkül.

„Mester – válaszolt Simon - egész éjjel keményen dolgoztunk, és nem fogtunk semmit. De ha te azt mondod, újra kivetem a hálókat." (Lukács 5:5. NLT-fordítás)

Simon Péter úgy cselekedett, ahogy Jézus mondta neki. Nem azért tett így, mert ez egy okos vagy közkedvelt ötlet volt. Ő azért tette meg, mert Isten mondta neki, hogy így tegyen. Nem vitatkozott vagy habozott.

És Isten Simon Péternek és Andrásnak egy olyan sikeres fogást adott, amit még elképzelni sem tudtak.

A Biblia azt mondja, hogy Isten annyi halat adott a fivéreknek, hogy a hálóik szakadoztak tőle, és a többi halász segítségét kellett kérniük.

De mindez addig nem történ meg, amíg Simon Peter Jézusnak nem engedelmeskedett — annak ellenére is, hogy ez teljesen ésszerűtlennek látszott..

Mit mond neked Isten, amit te nem teszel meg?

Lehetetlennek tűnik? Anyagilag alig van értelme? Azt mondja neked, hogy evezz a mélyebb vizekre?

Nem számít.ha Isten azt akarja, hogy vállald a kockázatot, és engedelmeskedj neki.

Akár maradhatsz a biztonságos sekély vízben, vagy a mélyebb vizekre mész, ahol a nagy hal van. A választás a tiéd.

Amint engedelmeskedsz, Isten gondoskodni fog a többiről. A legjobb napjaid az engedelmességed túloldalán vannak.

Szóval engedelmeskedsz?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Amikor hátráltatásba ütközői, könnyebb vagy nehezebb engedelmeskedni Istennek, amikor ő arra kér, hogy egy nehéz dolgot tegyél meg?
• Miért kéri Isten, hogy vállald a kockázatot, amikor éppen egy hátrátatással küzdesz?
• Mire kért Isten téged, amivel kapcsolatban nehéz engedelmeskedned?

*(Daily Hope by Rick Warren (2019.06.05.)

Szólj hozzá!
Címkék: engedelmesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása