Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Támaszkodj Isten ígéreteire, amikor gondok sújtanak

2019. június 18. 03:00 - Lilla:)

lifeboat.jpeg

„Egyetlen egy jó ígéret sem maradt betöltetlenül, melyet az ÚR tett Izrael családjának; minden, amit ő mondott, valóra vált” (Józs 21,45 - NLT fordítás).

Amikor csalódás ér bennünket, hajlamosak vagyunk a rossz dolgokra fókuszálni: figyeljük a bankszámlánkat, másokon tartjuk a szemünket, és olyan dolgokra figyelünk, amikben kapaszkodókat látunk.

Isten azt mondja, hogy amikor az életünkben minden darabokra hullik, akkor eszünkbe kell jutnia, hogy az ő ígéretei valóra válnak.

A Biblia azt mondja, „Egyetlen egy jó ígéret sem maradt betöltetlenül, melyet az ÚR tett Izrael családjának; minden, amit ő mondott, valóra vált” (Józs 21,45 - NLT fordítás).

Amikor semmi másra nem számíthatsz, Isten ígéreteiben akkor is bízhatsz.

Ez az, amit Pál mondott a hajó többi utasának, amikor a vihar lecsapott rájuk az Apostolok Cselekedetei 27. fejezetében. Úgy látszott, mindannyian elvesznek. Isten azonban azt mondta, mindannyian meg fognak menekülni. Pál bízott Istenben, és azt mondta a többieknek: „Legyetek bátrak, férfiak, mert én hiszek Istennek, hogy úgy lesz, ahogy megmondta nekem” (ApCsel 27,25 CSB fordítás).

Pál nem a hajóba és nem a kapitányba vetette hitét. Pál Istenben bízott.

Az a csónak nem fog megmaradni örökké. Pál megértette ezt, de tudta, hogy Isten ígéretei megmaradnak.

Egy kicsi mentőcsónakban akarsz bízni? Lehet, hogy ez a mentőcsónak a ragyogó személyiséged. Lehet, hogy biztos vagy benne, hogy bármin keresztül tudsz jutni a csodás személyiségednek köszönhetően.

Lehet, hogy a kinézeted. Előfordulhat, hogy mindig ez volt a sikered kulcsa. Arra gondolsz, hogy ha felüti a fejét a baj, akkor is támaszkodhatsz még a külsődre.

Talán a pénzed az. Úgy tervezed, hogy bármilyen problémából kivásárolhatod magad.

Ezek azonban mind csak kicsi mentőcsónakok, amik egyszer megsemmisülnek. Az egyetlen biztonságos pont a vihar közepette, ha pontosan Isten akaratának középpontjában állsz.

Csak kérdezd Pált.

Az Apostolok Cselekedete 27. fejezete egy hihetetlen visszaemlékezéssel zárul. A Biblia azt mondja: „mindannyian sértetlenül kimenekültek a partra” (ApCsel 27,44 - NLT fordítás)

Ahogy mindig, Isten ígéretei valóra váltak – mindenki megmenekült.

Amikor Isten ígéreteibe kapaszkodsz a vihar idején, nem te leszel az egyetlen, akit megsegít.

Lehet, hogy Isten az egész hajódat megmenti.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten mely ígéretei jelentik számodra a legtöbbet a nehéz időszakokban?
  • Milyen gyenge „mentőcsónakoktól” függ az életed jelenleg?
  • Gondolkodj el egy kicsit rajta, hogy Istennek mely ígéreteire kellene visszaemlékezned a viharos időkben!

* (Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása