Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az édesség, ami feltölt

2019. június 21. 03:00 - ReveSz

„Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az Úr az én osztályrészem – mondom magamban –, ezért benne bízom.” (Jeremiás siralmai 3:22‭-‬24 RÚF)

kobby-mendez-1394362-unsplash.jpg

Az érzelmi kimerültség nem egy újkeletű dolog. Nem is idegen a Bibliától. Olvasd csak el Jeremiás siralmait!

Mikor Jeremiás írta ezt a könyvet, Jeruzsálem körbe volt kerítve. Az Izraeliták száműzetésben éltek. Mindent, amit Jeremiás szentnek tartott, elpusztítottak. 

Érzelmileg teljesen ki volt égve, és egy egész könyv a Bibliában arról szól, hogyan önti ki érzelmeit és csalódottságát Isten számára.

Ezen panaszok közepette, mégis Istenre összpontosít, és ezt írja: „De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek” (Jeremiás siralmai 3:21 RÚF).

Mi tartotta a reményt Jeremiásban ezekben a nagyon nehéz időkben? Hamar választ ad erre:

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az Úr az én osztályrészem – mondom magamban –, ezért benne bízom.” (Jeremiás siralmai 3:22‭-‬24 RÚF)

Jeremiás öt olyan Istentől jövő igazságra összpontosít, amelyek segítettek neki feltöltődni a legkimerültebb helyzeteiben.

 Mégpedig ezekre:

  • Isten Élénk szeretetére
  • Isten El nem múló kegyelmére
  • Isten Sérthetetlen hűségére
  • Istenben Stabil reményére
  • Isten Garantált jóságára

 

Mikor az élet megpróbál téged, ne a problémáidra koncentrálj! Ne ess kétségbe!

Koncentrálj magára Istenre.

Igen sok ember csoki után nyúl, amikor érzelmileg kimerült, de ez nem igazán nagy vigasz.

Annál inkább ez a fenti mozaikszó. Ez segíthet, hogy könnyebben emlékezz ezen igazságokra. Ez az a fajta ÉdESSéG, amire szükséged lesz, mikor fel kell töltődnöd. Nem lesz tőle magas a cukrod. Nem hízol el tőle. Nem fog még depressziósabbá tenni. (Nem úgy mint a bejegyzés képén lévő fánk.)

Építsd életedet Isten ígéreteire, szeretetére, és bármiféle nehézség jön az életedben, kész leszel rá hogy keresztül menj rajtuk.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, te hogyan reagáltál volna egy olyan katasztrófára, mint ami Jeremiással történt, ahol szülővárosa elpusztult, és az emberei száműzték?
  • Amikor érzelmileg kimerült vagy, Istennek mely tulajdonsága az (a mai igei bátorításból), ami a legnagyobb hatással volt most rád? Miért?
  • Amikor legközelebb kiégettnek érzed magad, milyen módokra tudsz emlékezni, amelyek segítenek arra koncentrálni, hogy kicsoda is Isten?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.14.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása