Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bátorítás a mennyből, hogy tovább menj

2019. június 28. 03:00 - Lilla:)

love-1672154_960_720.jpg

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát” (Zsid 12,1 NLT fordítás).

Mit teszel olyankor, amikor úgy érzed, hogy feladod? Mindannyiunknál eljön ez a pillanat, amikor küzdünk valamivel – lehet ez egészségügyi gond, egy tönkrement kapcsolat, pénzügyi problémák vagy depresszió –, és elkezdünk azon gondolkodni, hogy vajon van-e elég erőnk ahhoz, hogy továbbmenjünk, mikor nem látjuk a fényt az alagút végén.

Ha ma épp ilyen helyzetben találtad magad, akkor szeretnék egy bátorító dolgot megosztani veled a Zsidókhoz írt levél 12. fejezetéből, ezzel erőteljes okot adva neked arra, hogy tovább menj.

A Zsidókhoz írt levél 11. részre a „hit fejezete”, ami olyan nagy emberekről beszél nekünk, mint Ábrahám, Mózes, Dávid és sokan mások. Az ő történeteikből bátorságot meríthetünk. Azonban én most a következő fejezet kezdő versére szeretnék koncentrálni. A Zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 1. verse azt mondja: „Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül…” (NLT fordítás).

Pál itt arról beszél, hogy nem adhatod fel, hiszen a mennyből figyelnek és bátorítanak téged. Ez egy biztató üzenet!

Közönséged van. Semmi sem marad rejtve a menny előtt, bármit is teszel. Isten mindent lát! Ahogyan Jób mondja: „Ő látja minden tettemet és minden lépésemet” (Jób 31,4 TLB fordítás). Jézus pedig azt mondja nekünk: „Még a fejeden lévő összes hajszálad is számon van tartva” (Lk 12,7 GW fordítás). Isten az életed minden egyes részletét ismeri. Minden lélegzetvételed figyeli. Nincsenek közöttetek titkok.

Sőt, nem csak Isten figyel. Ábrahám, Jákob, Mózes és sok más szent is ott van.

Hogyan biztathat ez téged? Amikor kezdesz elbátortalanodni, emlékezz azokra az emberekre, akik ennél sokkal rosszabb dolgokon is átmentek, most ők figyelik, hogy te mennyire vagy kitartó.

Amikor úgy érzed, hogy feladod, emlékezz azokra az emberekre, akik előtted jártak, és rád hagyták hitéletük bátorító történetét.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért fontos ismerni a hit embereinek történetét a Bibliából?
  • Mit gondolsz, mit vár tőled Isten, mit kezdj az életeddel a földön? Miért akarja, hogy kitarts?
  • Isten Igéjének milyen bátorító forrásaiból meríthetsz még?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása