Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megoldása a bukásainkra.

2019. július 01. 03:00 - ReveSz

„Isten eltörölte az adósságot, amely felsorolt minden általunk be nem tartott szabályt. Elvetette azt, és felszegezte a keresztre." (Kol 2,14 NCV fordítás)

nghia-le-v3dokm1nqcs-unsplash.jpg

Te is és én is időnként elrontunk dolgokat. Nem kell, hogy bűntudatunk legyen, ha megbánjuk és bocsánatot kérünk, viszont a következményekkel gyakran együtt kell élnünk. 

A Biblia sosem rejti el ezt az igazságot. Fájdalmasan őszinte a hithősök által elkövetett bűnökkel kapcsolatban. Isten megmentette a földet az árvízkor egy férfin keresztül, akit Noénak hívtak, aki aztán leitta magát, meztelenre vetkőzött, és teljesen elrontotta a dolgokat. Mózes Izrael gyermekeit a Vörös-tengeren keresztül a szabadságba vezette, mégis a dühe távol tartotta az ígéret földjétől. A Biblia elmeséli Dávid király történetét is, aki Isten szíve szerint való férfi volt, de később házasságtörő lett, és megtervezte a nő férjének a megölését, hogy ne fedjék fel a bűnét.

Isten tisztában van a gyengeségeinkkel. Ha Isten csak tökéletes embereket használt volna, akkor a Biblia nagyon rövid könyv lenne. Viszont Istennek van egy megoldása a hibáinkra: a kegyelem.

A Biblia ezt mondja: „Isten eltörölte az adósságot, amely felsorolt minden általunk be nem tartott szabályt. Elvetette azt és felszegezte a keresztre" (Kol 2,14 NCV fordítás).

Ha megnézed a Szentírásban ezeket a történeteket a hithősök bukásairól, tiszta képet kapsz arról, hogy te is és én is - csakúgy, mint a bibliai hithősök - Isten kegyelmének győztesei vagyunk.  Leginkább nem azzal teszel bizonyságot a körülötted élőknek, hogy milyen sok nagyszerű dolgot végzel Istenért, hanem azzal, hogy mit teszel, amikor hibázol, vagy bűnbe esel. Azzal, hogy amikor elbuksz, búslakodsz, vagy határtalan örömödet leled Isten kegyelmében.

Az emberek olyan Istennel akarnak találkozni, aki a hibákat diadallá változtatja. Olyannal, aki át tudja formálni a megtört életeket.

Nem csak a megbocsátás a része Isten fantasztikus kegyelmének, hanem az az erő is, amit az újrakezdéshez  ad nekünk.

És amikor kapunk tőle erre erőt, akkor általunk válik nyilvánvalóvá az ő kegyelmének győzelme.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit jelent az, hogy a keresztény élet egy bűntudattól szabad élet, de nem hibák nélküli élet?
  • Hogyan láttad már azt, hogy Isten egy hibádat vagy bukásodat használta fel arra, hogy megmutassa a világnak az ő erejét és nagyságát?
  • Mondj példát egyéb történetekre a Bibliából, amelyek a kegyelem győzelmét mutatják. Miért különlegesek vagy érdekesek ezek a történetek számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.24.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása