Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Helyettesítsd a félelmeidet bizalommal!

2019. július 03. 03:00 - Anika Enikő

"És ő valóban megszabadított minket a halálos veszedelemből, és meg is fog szabadítani ismét. Belé vetettük a bizalmunkat, és ő ezután is megszabadít majd minket." (2Kor 1,10 NLT fordítás) 

 

 

 

Ne hallgass a félelmeidre! Isten vigyáz rád. Hozd meg a döntést, hogy bízol Istenben, és nem adsz helyet a félelmeidnek!

Isten ígérete a hívők számára az, hogy bármi történjék is velünk, ő a javunkra munkálkodik - ha szeretjük és követjük őt ( Róm 8,28). Ha hívő vagy, akkor a Bibliából ez vonatkozik rád: minden a javunkra szolgál - ami nem azt jelenti, hogy minden, ami történik, az jó, hanem azt, hogy mindent, ami történik, Isten a javunkra fordítja.

Ez azt jelenti, hogy nem kell a félelmeinkre hallgatnunk, mert a hívő életében nincs olyan nehézség, dilemma, vereség vagy csapás, amiből végső soron Isten ne tudja jót kihozni. Nem kell félned a jövőtől!

A félelmeid megmutatják, hogy életed milyen területén nem bízol Istenben. Készíts egy listát a félelmeidről, és kérd meg Istent, hogy segítsen megmutatni, miért van benned félelem azokon a területeken! Utána imádkozz, hogy segítsen a félelmeidet bizalomra cserélni!

Fontos még az is, hogy várd, és számíts rá, hogy Isten megtanít téged arra, hogy hogyan bízd rá a félelmeidet! Figyeld meg, hogyan segít neked ebben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
 
  • Milyen félelmeket ismertél fel az életedben?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy bizonyos területeken bízol Istenben, más területeken pedig nem?
  • Melyek voltak eddig azok a helyzetek, amikor Isten sikeresen beavatkozott, és beváltotta a reményeidet, bár te nem gondoltad, hogy így lesz?
 
 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.26.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása