Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan maradj éhes Istenre?

2019. július 18. 03:00 - csmsdvd

„Annyira vágyakoznotok kell a tiszta szellemi tej után, hogy felnőjetek a megváltás teljes átélésre. Esedezzetek ezért a táplálékért!” (1Pt 2,2 NLT fordítás).

larisa_birta_curcubata.jpg

Éhezel Istenre?

Egész életedben lehetőséged van fenntartani Isten iránt a szellemi éhséget. Az alábbiakban felsorolok öt szempontot, aminek figyelembe vételével fenntarthatod a szellemi étvágyadat:

  1. Emlékeztesd magad, hogy Isten mennyire szeret téged!

Minél inkább megérted, hogy Isten mennyire szeret téged, annál inkább fogod szeretni őt. A Bibliában az Efezus 3,18–19-ben ezt olvassuk: „Legyen erőtök megérteni, […] milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az ő szeretete! Éljétek át Krisztus szeretetét, bár ez túl nagy a teljes megértéshez. Akkor betölt benneteket az élet teljessége és az erő, amely Istentől származik” (NLT fordítás).

  1. Ne egyél ételpótlót!

Szellemi lény vagy egy Isten alakú űrrel a szívedben, amit egyedül Isten tölthet be. Amikor ezt az űrt fizetéssel, ranggal, vággyal, tulajdonnal, hatalommal, tekintéllyel vagy bármi mással próbálod kitölteni, ami nem Isten, akkor az nem telik meg. A Példabeszédek könyvének 15. fejezetének 14. verse szerint: „Az értelmes szív tudásra éhezik, az ostobák pedig hulladékot esznek” (NLT fordítás).

  1. Isten megismerése legyen a legfontosabb célod!

A boldogság az istenismereted mellékterméke. Jézus az mondja a Mt 6,33-ban: „Keressétek először Isten királyságát, és amit Isten akar! Ezután az összes többi szükségeteket is betölti” (NCV fordítás).

  1. Merülj el Isten igéjében nap mint nap!

A Biblia lelkünk tápláléka. Ha egy héten csak egyszer eszel, a tested nem marad egészséges. Hasonlóan Isten igéjét is naponta kell fogyasztanod. „Annyira vágyakoznotok kell a tiszta szellemi tej után, hogy felnőjetek a megváltás teljes átélésre. Esedezzetek ezért a táplálékért!” (1Pt 2,2 NLT fordítás).

  1. Az étvágyat a társaság is befolyásolja

Amikor olyan emberek társaságában vagy, akik csak politizálnak, akkor te is azzal fogsz foglalkozni. Amikor olyanokkal vagy, akik csak sporttal foglalkoznak, akkor te is azzal fogsz törődni. A Példabeszédek könyve 2. fejezetének 20. verse szerint „Csatlakozz a jó férfiak és nők társaságához, és maradj az igazak ösvényein!” (The Message / NLT fordítás). 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit jelent az, hogy valaki Istenre éhes?
  • Hogyan tudod magad emlékeztetni a nap során Isten szeretetére?
  • Miről beszélsz a legtöbbet a barátaiddal? És a házastársaddal? Hogyan elégítik ki ezek a beszélgetések a szellemi éhségedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása