Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha ellenállásba ütközöl, válaszd a dicsőítést az aggódás helyett!

2019. július 23. 03:00 - Lilla:)

adobestock_92483283.jpeg

„Ha szenvedtek azért, mert az igazságért munkálkodtok, Isten megjutalmaz majd érte. Tehát ne aggódjatok, vagy féljetek amiatt, hogyan bánnak veletek! Helyette dicsérjétek Krisztust, mint életetek urát! Ha pedig valaki a hitetek reménységéről kérdez, mindig álljatok készen válaszolni.” (1Pt 3,14­­–15, NLT fordítás)

A kereszténység nem való a nyápic, félénk vagy a bizonytalan embereknek. Bátor férfiakra és nőkre van szükség Jézus követésében.

Szerte a világban rengeteg ember szenved úgy, ahogy mi az Egyesült Államokban sosem. Viszont neked mibe kerül követni Krisztust? Nem valószínű, hogy valaha részed volt kegyetlen elnyomásban. Azonban minden egyes nap csendben elfojtod magadban a hited, ahogy a kultúránk egyre inkább államosított és kereszténység ellenes.

Nem számít, honnan jöttél, mikor kerülsz ellenállásba a hited miatt, természetes, ha félsz. Szóval, hogyan szabadulhatsz meg az ellenállás miatti félelmedtől? Hogyan szabadulhatsz meg az aggodalmaktól, hogy nem fogadnak el? Hogyan szabadulhatsz meg az elutasítás miatti rettegéstől?

Töltekezz be Isten szeretetével! A Biblia azt mondja, hogy a szeretet nem fél, és a tökéletes szeretet minden félelmet elűz. Amikor ellenállásba ütközöl, Isten szeretetére kell koncentrálnod. Azok az emberek, akik Isten szeretetében bíznak, nem félnek az elutasítástól. Nem aggódnak amiatt, hogy nem fogadják el őket.

A Biblia azt mondja Péter első levelében a 3. rész 14–15. versében: „Ha szenvedtek azért, mert az igazságért munkálkodtok, Isten megjutalmaz majd érte. Tehát ne aggódjatok, vagy féljetek azért, hogy hogyan bánnak veletek! Helyette dicsérjétek Krisztust, mint életetek urát! Ha pedig valaki a hitetek reménységéről kérdez, mindig álljatok készen válaszolni.” (NLT fordítás)

Két választásod van, amikor nyomás nehezedik rád, hogy elhallgasd a Krisztusba vetett hitedet: aggódhatsz, vagy dicsőíthetsz. Ez azt jelenti, hogy pánikolhatsz, vagy imádkozhatsz. Egyik esetben a problémára, a nyomásra és a zaklatásra koncentrálsz, a másik esetben pedig Istenre figyelsz.

El kell terelned a figyelmedet arról, amit a nyomás miatt érzel, és inkább Istenre kell fókuszálnod! Erről szól a dicsőítés – olyankor Istenre koncentrálunk. Amikor ellenállásba ütközöl, dicsőíts inkább az aggódás helyett!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hol van szükséged arra, hogy Isten szeretetére figyelj?
  • Mit gondolsz, hogyan jutalmaz majd meg Isten azokért a szenvedésekért, amiket az igazságért teszel?
  • Milyen ellenállásba ütköztél már a hited miatt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása