Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor másokról gondoskodsz, bízz Istenben, hogy ő gondoskodik rólad!

2019. augusztus 01. 03:00 - magyarosijulia

„Ha ételt adsz az éhezőknek, és gondoskodsz a bajban lévők szükségleteiről, akkor fényed ragyogni fog a sötétségben... Az ÚR szüntelen vezetni fog. Kopár területeken is gondoskodik szükségleteidről" (Ézs 58,10–11 NCV fordítás).

Amikor mások szükségleteit tartod szem előtt, mindig megfizeted az árát: idővel, pénzzel, energiával, hírnévvel vagy magánéleted feláldozásával. Jézus áldozatot hozott érted, és egyre inkább hasonlóvá válsz hozzá, amikor áldozatot hozol másokért.

Lukács evangéliumában Jézus elmond egy példázatot az irgalmas samaritánusról, aki rátalált egy emberre, akit megvertek, és ott hagytak az út szélén. A samaritánus „elvitte [az embert] egy fogadóba, ahol gondoskodott róla. Másnap átadott két ezüst érmét a fogadósnak ezt mondva neki: »Viselj gondot erre az emberre! Ha a számlája többe kerül, mint ez, megfizetem a következő alkalommal, amikor itt leszek«" (Lk 10,34–35 NLT fordítás).

Egy teljesen idegennel tette ezt. Azzal kezdte, hogy elsősegélyben részesítette a bűntett helyszínén. Utána feltette az embert a szamarára, ami egyébként azt jelenti, hogy az irgalmas samaritánusnak gyalog kellett mennie. Bejelentette az embert egy szállásra, gondját viselte az éjszaka, reggel kifizette a számlát, és elkötelezte magát, hogy minden további költséget fedezni fog.

Mit nyert mindebből? Semmit. Még csak nem is ismerte az alakot! Az irgalmas samaritánus úgy lépett közbe segítséget adni, hogy meg sem gondolta, hogy ez milyen áldozatba fog neki kerülni. A sérült ember szükségleteire összpontosított, ahogy Jézus a te szükségleteidre.

Ez az út, amit Isten eltervezett: felelősséget vállalsz a körülötted lévő szenvedők szükségleteiért, miközben bízol Istenben, hogy ő betölti szükségeid.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos tudni, hogy a kedvesség valamidbe kerül?
  • Hogyan gondoskodott rólad Isten még akkor is, amikor valamit fel kellett adnod valaki más javára?
  • Hogyan lehet a kedvesség által Istent dicsőíteni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása