Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízhatod-e Istenre a sorsodat?

2019. augusztus 15. 03:00 - gabormel

„Mária pedig ezt mondta: Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben” (Lk 1,46–47).

thinkstockphotos-832119682-1024x576.jpg

Amikor tervezésről van szó, sok keresztény ateistaként viselkedik. Tisztában vannak azzal, hogy Jézus megmentette őket, de nem igazán hisznek benne. Úgy gondolják, hogy bármilyen módon megtervezhetik az életüket. Az igazság azonban az, hogy Isten teremtett mindenkit, és mindenkit egyedi célra készített. Mindenkinek saját sorsa van.

Istennek Mária számára is volt terve. Azzal a céllal teremtette, hogy Isten fiának az édesanyja legyen. És mi volt Mária válasza? Nem azt mondta, hogy „Már megvan a saját tervem az életemre. Túl elfoglalt vagyok. Azt kell tennem, ami számomra a legjobb.” Nem! Ő felismerte, hogy Istennek célja van az életére nézve, és elfogadta Isten akaratát.

Hálaénekében így válaszolt: „Magasztalja lelkem az Urat, és ujjong az én lelkem megtartó Istenemben” (Lk 1,46–47). Mária felismerte, hogy Isten az ő Ura és Megváltója, és buzgón teljesítette akaratát. Az életét Istenre bízta, habár tudta, hogy senki nem fogja elhinni azt, amit az angyal neki mondott.

Hiszel abban, hogy Isten saját sorsot készített számodra? A Bibliában ez áll: „Tudjátok meg, hogy Isten az Úr! Ő teremtett minket, és mi hozzá tartozunk; az ő emberi vagyunk, a juhok, akiket gondoz” (Zsolt 100,3 NCV fordítás),

Isten terve az életedre nézve sokkal jobb, mint az a terv, amit te valaha is készíteni fogsz. Tehát ha valakire rábízod az életed, ki lenne jobb, mint a te Teremtőd, aki céllal alkotott téged?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen terveket készítettél magadnak? Mennyire tükrözi ez Istenbe vetett bizalmadat és Isten akaratát?
  • Az, hogy sorsodat az Istenre bíztad, milyen hatással van az imaéletedre, más emberekkel való kapcsolataidra és a világ történéseivel kapcsolatos kilátásaidra?
  • Szánj néhány percet arra, hogy dicsérő szavakat írj Istennek, melyek azt a vágyat tükrözik, hogy Isten akarata szerint teljesüljön célja az életedre nézve!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása