Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Múltbéli hibáid nem vetnek véget Isten életedre szóló elhívásának

2019. augusztus 21. 03:00 - Besther

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott” (Róm 8,28).

bible-1058289_960_720.jpg

Elrontottál valamit. Vétkeztél. Rossz döntéseket hoztál. Én is  elkövettem mindezeket.

De tudod mit?

Rossz döntéseid egyike sem változtatja meg Isten életedre szóló elhívását. Egy kicsit sem. Az elhívás, melyet születésedkor adott, majd pedig megerősített megtérésedkor, örökre szól. Ez állandó.

Csak nézz Pálra! Mielőtt Pál megtért, bement emberek otthonaiba, kivonszolta őket az utcára, és börtönbe vetette őket. Azt írja az 1Timóteus 1,12-13-ban, hogy „Hálát adok a Krisztus Jézusnak, a mi Urunknak, aki megerősített engem, mert megbízhatónak tartott, amikor szolgálatra rendelt. Jóllehet előbb őt káromló, az övéit üldöző és erőszakos ember voltam, mégis irgalmat nyertem, mert hitetlenségemben tudatlanul cselekedtem.”

Mindezek nem változtatták meg Isten elhívását Pál életében. És semmi sem változtathatja meg Isten elhívását a te életedben sem.

Sőt, Isten fel akarja használni múltbéli fájdalmaidat az ő dicsőségére, ma és a jövőben is. Isten soha sem vesztegeti el a fájdalmat, ez is beleillik tervébe.

El tudja venni hibáidat, bűneidet, sőt még másokét is, akik téged bántottak, hogy ezeket felhasználja megváltó tervéhez. A Biblia azt mondja: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott” (Róm 8,28).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen múltbéli hibádtól félsz, amit szerinted Isten nem tud használni?
  • Hogyan látod, mások miként küzdenek meg hibáikkal, hogy Isten hívását követni tudják?
  • Miként bátorít téged az az igazság, hogy Isten még a fájdalmat sem vesztegeti el az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása