Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jó hozzáállás az Istennel töltött időhöz

2019. augusztus 25. 03:00 - magyarosijulia

„Az ÚR nem azokat a dolgokat nézi, amit az ember. Az emberek a külsőt nézik, az ÚR a szívet nézi." (1Sám 16,7 NIV fordítás)

Képtalálat a következőre: „two armchairs in living room”


Lehet, hogy megértetted, hogy a naponta gyakorolt csendesség elengedhetetlen a lelki növekedéshez, és motivált is vagy ezt megtenni, de vajon milyen indíttatással teszed ezt?

Először is fontos, hogy megfelelő legyen a hozzáállásod. Isten szemében sokkal fontosabb az, hogy miért teszel valamit, mint az, hogy mit teszel.

Egyszer Isten így szólt Sámuel prófétához: „Az ÚR nem azokat a dolgokat nézi, amit az ember. Az emberek a külsőt nézik, az ÚR a szívet nézi" (1Sám 16,7 NIV fordítás). Megtörténhet, hogy valaki a helyes dolgot cselekszi, de rossz hozzáállással.

Amikor arra készülsz, hogy Istennel találkozol, legyél tele lelkesedéssel és vágyakozással. Várd, hogy jó lesz vele közösségben lenni, és hogy a vele együtt töltött időből áldásokat fogsz kapni. Dávid király is ugyanezt tette: „Te, Isten, te vagy az én Istenem, komolyan kereslek téged!" (Zsolt 63,2 NIV fordítás).

Ne rohanj Isten jelenlétébe, hanem készítsd fel a szíved úgy, hogy csak ott vagy előtte csendben, és engedd, hogy ez a csend kitisztítsa fejedből a világi dolgokkal kapcsolatos gondolatokat. Gondolj Habakuk próféta szavaira: „Az ÚR ott van szent templomában: csendesedjék el előtte az egész föld!" (Hab 2,20 NIV fordítás; lásd még Zsolt 89,8).

A Teremtővel, a menny és a föld alkotójával, az emberiség Megváltójával találkozol. Döntsd el már előre, hogy bármit és mindent megteszel, amit Isten kér tőled. Jézus a következőt mondta: „Bárki, aki Isten akaratának cselekvését választja, tudni fogja, hogy az én tanításom vajon Istentől származik-e, vagy a sajátomat mondom" (Jn 7,17 – NIV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Min kellene változtatnod azzal kapcsolatban, ahogy Istennel időt töltesz?
  • Mi a legmegfelelőbb idő és hely számodra ahhoz, hogy Isten elé tisztelettel tudj járulni, és oda tudj figyelni rá?
  • Hogyan tudod felismerni, hogy mi Isten akarata, és mit szeretne, hogy cselekedj?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása