Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd el azt, ami lelassít!

2019. szeptember 04. 03:00 - csmsdvd

„Vegyünk le mindent, ami lelassít vagy visszatart minket, különösen pedig azokat a bűnöket, amelyek olyan szorosan körbefonják magukat a lábunk körül, hogy elgáncsolnak; és türelemmel fussuk meg azt a különleges versenyt, amit Isten helyezett elénk” (Zsid 12,1 TLB fordítás).

Amennyiben futok.jpgeldöntötted, hogy indulsz egy futóversenyen, csak akkor lehetsz eredményes, ha nem cipelsz felesleges csomagokat. Biztosan nem vennél magadra kilenc réteg ruhát, mert az katasztrófa lenne. Azok az emberek, akik futóversenyeken indulnak, csak a legszükségesebbet veszik fel: pólót, nadrágot és a legkönnyebb cipőt, amit csak találnak. Semmit sem szeretnének magukon viselni azon kívül, amit feltétlenül szükséges.

Te is egy versenyen vagy. A Biblia így írja le a keresztyén életet: az utat, ahogyan egyre inkább hasonlítasz Jézushoz.

A Zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 1. versében olvassuk: „Vegyünk le mindent, ami lelassít vagy visszatart minket, különösen pedig azokat a bűnöket, amelyek olyan szorosan körbefonják magukat a lábunk körül, hogy elgáncsolnak; és türelemmel fussuk meg azt a különleges versenyt, amit Isten helyezett elénk” (TLB fordítás).

Ahogyan a futóknak nincs szükségük semmilyen poggyászra utuk során, úgy neked sincs. Ahhoz, hogy olyan légy, amilyennek Isten szeretne látni, bizonyos dolgokat el kell engedned az út során!

Ez a Zsidókhoz írt levél szerint azzal kezdődik, hogy megbizonyosodj arról, hogy a te különleges versenyeden futsz. Ahhoz, hogy megfuthasd az Istentől kapott versenyt, mindenki más tervét ki kell zárnod az életedből.

Csak te magad futhatod le azt a versenyt. Sem anyád, sem apád nem futhatja le. Sem a barátod, sem a barátnőd nem futhatja le. Te sem futhatod le más versenyét. A saját versenyedet kell lefutnod.

Amikor elhatározod, hogy futsz, meg kell szabadulnod mindentől, ami lehúz. Ki kell zárnod a bűnöket, amik összezavarnak. Meg kell szabadulnod az elvárásoktól (a sajátjaidtól és másokétól). El kell térned a saját terveidtől, és alá kell vetned magad Isten céljainak.

Amikor mindezeket megteszed, azzal ezt mondod Istennek: „Készen állok arra, hogy azzá az emberré váljak, akivé elhívtál, hogy legyek. Készen állok a versenyemre.”

Ez az első lépés egy nagyszerű versenyfutáshoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen elvárásai vannak másoknak, amelyek megakadályozták, hogy Isten életedre vonatkozó hívását kövesd?
  • Hogyan válaszolsz azoknak az embereknek, akik megpróbálnak rávenni, hogy más versenyét fussad?
  • Milyen bűnös minták akadályozzák azt, hogy keresd Isten hívását?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása