Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jóra fordítja a dolgokat

2019. szeptember 13. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Tudjuk, hogy Isten mindent úgy alakít, hogy javukra váljon azoknak, akik szeretik őt, és akiket elhívott az ő velük való céljának megfelelően” (Róm 8,28 NLT fordítás).

Az élet gyakran olyan helyzeteket hoz, amelyeket nehéz lenyelni, mint például egy betegséget, egy munka elvesztését, egy barát vagy egy családtag halálát. Azokat a keserű tablettákat, amelyek gyakran fojtogatnak bennünket.

Megnyugodhatsz, mert Isten valami jón dolgozik az életedben, még akkor is, ha nem látod. Ahhoz, hogy egy nehéz időszak közepén kitarts a reményben, meg kell ragadnod ezt az igazságot.

A Biblia a következőképpen mondja: „Tudjuk, hogy Isten mindent úgy alakít, hogy javukra váljon azoknak, akik szeretik őt, és akiket elhívott az ő velük való céljának megfelelően” (Róm 8,28 NLT fordítás).

A Biblia nem azt mondja, hogy életed minden eseménye jó lesz. Mindketten tudjuk, hogy ez nem igaz. De ez azt jelenti, hogy amikor az egész életedet összerakod, akkor minden darabja a javadra válik. Ez olyan, mint a tortakészítés. Lehet, hogy nem fogod szeretni az összes alapanyagnak az ízét külön-külön, de amikor az összetevők összeállnak, megkapod a megfelelő ízt. Isten egy csodásan finom tortát szeretne készíteni az életeddel, úgyhogy használni akarja az ízetlen és keserű hozzávalókat is.

Isten nem azt mondja, hogy minden úgy fog működni, ahogyan szeretnénk, vagy hogy minden történetnek boldog vége lesz. Nem mindegyik üzleti döntés fog milliókat hozni. Nem mindegyik házaspár fog boldogan élni, míg meg nem hal. Nem mindegyik gyerek lesz a focicsapat kapitánya.

Ahelyett ez az ige emlékeztet bennünket, hogy teljesen biztosak lehetünk affelől, hogy az univerzum Mester Tervezője mindent úgy alakít, hogy a végén jól alakuljanak a dolgok azok számára, akik Istent szeretik.

A remény nem ugyanaz, mint az optimizmus. Ez nem az az elképzelés, miszerint minden rosszból valami jó fog kisülni. Ez a teljes bizalom, hogy végül is életed minden részének van értelme függetlenül attól, hogy az örökkévalóságnak ez a része hogyan alakul.

A mi nézőpontunkból az élet időként úgy néz ki, mint egy zűrzavar. De Isten véleménye a mennyből nem ugyanaz, mint a miénk.

El sem tudod képzelni azt a jót, amelyet Isten elraktározott neked a jövődre vonatkozóan. Bízhatsz benne a jelenlegi körülmények között és a jövőben is, mert ő mindig azon dolgozik, ami javadra válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Gondolod, hogy Isten a rossz tapasztalatokat fel tudja használni az életedben, hogy azok a javadra váljanak? Ha igen, akkor ez hogyan mutatkozik meg abban, ahogyan a tapasztalataidról beszélsz másokkal?
  • Melyik tapasztalatodban a legnehezebb meglátni azt, hogy Isten jót fog kihozni belőle?
  • Jézus kereszthalála példaként hogyan mutatja meg, hogy Isten a jóért munkálkodik egy rossz helyzetben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása