Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kezeld a kincseidet felelősséggel!

2019. szeptember 16. 03:00 - FAmelita

„Jól van! Jó és megbízható szolga vagy! Hűséges voltál ezen a kevésen, ezért ezentúl sokat bízok rád. Gyere, és örülj velem együtt!" (Mt 25,21 NIV fordítás).

Az alatt a rövid idő alatt, amíg itt vagyunk a Földön, soha nem birtokolunk igazán semmit. A Biblia azt mondja „A világ és benne minden az ÚRé, a föld és rajta minden élőlény az övé" (Zsolt 24,1 GNT fordítás).

Az első feladat, amit Isten adott az embernek az volt, hogy kezelje Isten dolgait itt a földön. Ezt a szerepet soha nem vonta vissza. A mai napig ez az egyik célja az életünknek. Mindent, amit élvezünk, azzal a tudattal kellene kezelnünk, hogy Isten bizalomból adta azt a kezünkbe.

Évekkel ezelőtt egy házaspár megengedte a feleségemnek és nekem, hogy egy nyaralás alkalmával használjuk a gyönyörű óceánparti házukat Hawaii-on. Azt mondták nekünk: „Használjátok úgy, mintha a sajátotok lenne!” Mi úgy is tettünk! Úsztunk a medencében, ettünk a hűtőben lévő ételekből, használtuk a törölközőket és az edényeket, sőt még az ágyon is ugráltunk a móka kedvéért.

De mindvégig tudtuk, hogy ez valójában nem a miénk, tehát különösen vigyáztunk mindenre. Élveztük az előnyét a háznak anélkül, hogy a tulajdonunk lett volna. Felelős gondnokai voltunk az ajándéknak, amit kaptunk.

Jézus gyakran felelősségként hivatkozott az életre, amivel el kell számolnunk Istennek, és ezt sok történettel illusztrálta is. A talentumok történetében egy üzletember minden szolgájára felelősséget bíz, és ez alapján jutalmazza meg őket. Azt mondja: „Jól van! Jó és megbízható szolga vagy! Hűséges voltál ezen a kevésen, ezért ezentúl sokat bízok rád. Gyere, és örülj velem együtt!" (Mt 25,21 NIV fordítás).

Amikor majd a földi életed véget ér, Isten az alapján fog elbírálni és megjutalmazni téged, hogy hogyan bántál a rád bízott dolgokkal. Ez azt jelenti, hogy minden, amit teszel, még a napi házimunkák is, örökkévaló következményekkel járnak. Ha mindent ezzel a neked adott bizalommal kezelsz, akkor Isten három dolgot ígér számodra:

Először is, Isten megerősít: „Szép munka! Ügyes voltál!” Aztán előléptetést kapsz, és még több felelősséget bíz rád az örökkévalóságban: „Ezentúl sokat bízok rád.” Végül ünnepléssel fog megtisztelni: „Gyere, és örülj velem együtt!”

Nem lesz ennél nagyobb öröm, és ez mindenki számára elérhető, aki Isten ajándékainak hűséges gondnoka.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A pénzen kívül mit bízott még rád Isten, amivel kapcsolatban azt akarja, hogy felelősséggel gondoskodj róla?
  • Milyen módon dolgozol azért naponta, hogy hűségesen kezeld ezeket a felelősségeket? Hogyan tudod folytatni a növekedést ezeken a területeken?
  • Gondoltál már valaha arra, hogy felelősséged lesz a mennyben? Miért szeretnél több felelősséget az örökkévalóságban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása