Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűséges emberek megosztják a hitüket

2019. szeptember 21. 03:00 - daniella_89

„És íme, vittek hozzá egy bénát, aki ágyban feküdt. Amikor Jézus látta hitüket, így szólt a bénához: Bízzál, fiam, megbocsáttattak bűneid” (Mt 9,2).

talking_politics.jpg

Ha kegyelem által elfogadtad Isten üdvözítő ajándékát, a legjobb ajándékot vetted át, amit valaha bárkinek is felajánlottak. De megosztottad másokkal is ezt az ajándékot mióta keresztény vagy?

A hűséges emberek megosztják a hitüket. A mai igevers Máté evangéliumának 9. fejezetéből való, egy beteg és béna emberről szól. A barátai azt akarták, hogy társuk gyógyuljon meg, ezért elvitték őt Jézushoz úgy, hogy leeresztették a beteg ágyát annak a háznak a tetőnyílásán keresztül, ahol Jézus volt.

Figyeld meg, hogy a Máté 9, 2 ezt mondja: „Amikor Jézus látta hitüket”. Nem a béna ember hite volt az, ami a gyógyuláshoz vezetett, hanem a barátaié. Mikor Jézus látta, hogy ez a négy barát törődik annyira béna társukkal, hogy hozzá vigyék, Jézus így szólt: „Ezeknek a férfiaknak nagy a hitük. Ők nem csak kérnek, hanem arra számítanak, hogy meggyógyítom a barátjukat”, és így is tett.

Neked is vannak barátaid, akik bénultak, és nem tudnak Jézushoz jutni. Megbénítja őket a félelem, a bűn, a kétség, a fájdalom, vagy talán a sértettség, amit a múltban valamilyen egyházközösségben elszenvedtek. Bénultak, és nem tudnak önerejükből Jézushoz eljutni.

Isten figyel téged, hogy lássa, elég hűséges leszel-e ahhoz, hogy hozzá vezesd őket. S ha igen, Isten értékelni fogja hitedet. Nemcsak a barátodat fogja meggyógyítani, téged is meg fog áldani. Ez a hit áldása.

Amíg egy egyházközösség kezét nyújtja minél több hitetlen felé, addig Isten áldást ad rájuk. Amint az egyháztagok azt mondják, hogy az ő egyházuknak már nem kell növekednie, ezzel azt is mondják, hogy nem törődnek a világgal. Ez a hozzáállás összeegyeztethetetlen Isten prioritásával.

De amíg továbbra is Jézus elé visszük bénult társunkat, addig Isten megáldja az egyházközösségeinket és az életünket is.

Akarsz ennek a része lenni?

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Volt-e valaki az életedben, akinek a hite szerepet játszott abban, hogy Jézushoz jöjj? Oszd meg a történeted ma valakivel bátorításul!
  • Mit jelent, hogy valakinek megvan a hit áldása?
  • Hogyan nyit a gyülekezeted vagy a kis csoportod aktívan a nem hívők felé, és hogyan osztja meg velük az evangéliumot? Ha te nem teszed ezt, hogyan kezdhetsz ma hozzá?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.14. Ford.: zsófi68, daniella_89) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása