Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáld téged, ezért lehetsz nagylelkű

2019. október 05. 03:00 - daniella_89

i_give_you_my_heart_by_mylittlebluesky-d5tp12m.jpg

„Mindenben meg fogtok gazdagodni, így nagylelkűek lehettek minden helyzetben, a nagylelkűségetek pedig általunk Isten iránti hálát fog eredményezni” (2Kor 9,11 NIV fordítás).

Túl sok ember nem érti pontosan, mit jelent az, hogy Isten megáld. Mikor Isten mindenféle módon megáld, az lehetőség, hogy nagylelkű legyél, ami Isten iránti hálát eredményez.

Isten nem azért áld meg, hogy mohó, hanem azért, hogy nagylelkű lehess. Te adsz, Isten visszaad neked, így többet adhatsz, ő pedig többet adhat vissza, s ez így megy tovább és tovább.

Isten nem azért ad dolgokat, hogy felhalmozd. Ha elengeded azt, ami a kezedben van, az üressé válik arra, hogy nagyobb áldásokat fogadjon Istentől.

Ahogyan az előbb is említettem, Isten adását a hozzáállásod határozza meg. Ezért olyan fontos a hálaadás hozzáállásával élni. A Biblia azt mondja: „Ez a szolgálat, amit tesztek, nem csak az Úr embereinek a szükségeit látja el, hanem túlcsordul az Isten iránti több hála kifejezésére is” (2Kor 9,12 NIV fordítás).

Amikor adsz, szolgálatot teszel. A szolgálat és az adás nélkülözhetetlen. Mindkettő a szeretet cselekedete. Nem szerethetsz szolgálat és adás nélkül. És a legjobb rész ez: a szolgálatod Isten iránti hálaadás kifejezéséhez vezet.

Állj meg egy pillanatra imádkozni, és fejezd ki a háládat Istennek!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit jelent fejleszteni a hálaadáshoz való hozzáállást?
  • Hogyan tükrözi az adakozásod azt, hogy Isten nagylelkű veled szemben?
  • Mi a motivációd a szolgálatra és az adakozásra? Hogyan vezet a szolgálatod az Isten iránti hála kifejezéséhez?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása