Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Boldogságszokás: tartsd tisztán a lelkiismeretedet!

2019. október 19. 03:00 - Erika1832

 azori_szigetek3_2.jpg„Micsoda boldogság azoknak, akiknek bűnét megbocsátották! Micsoda öröm, amikor a bűnöket elfedik! Micsoda megkönnyebbülés azoknak, akik bevallották bűneiket, és Isten törölte a feljegyzésüket” (Zsolt 32,1–2 TLB fordítás)

A boldogságunkat elveszíthetjük bűntudat vagy szégyenérzés miatt. A bűntudattól meg kell szabadulnunk, és a tiszta lelkiismeret megőrzésére kell törekednünk, ha boldogok akarunk lenni. Nem érezhetjük magunkat egyszerre bűnösnek és boldognak.

A Filippiekhez írt levél 2. részének 15. verse ezt mondja: „Tiszta, ártatlan életet éljetek Isten gyermekeiként, mint fényes világosság ragyogjatok ebben az elferdült és romlott emberekkel teli világban.” (NLT fordítás).

Talán ezt mondod magadban: „Én szeretnék boldog lenni, de hogyan őrizzem meg tisztán a lelkiismeretemet, amikor ebben a pillanatban sem tiszta?” Tégy úgy, ahogy a 32. Zsoltár 1–2. verse mondja: „Micsoda boldogság azoknak, akiknek bűnét megbocsátották! Micsoda öröm, amikor a bűnöket elfedik! Micsoda megkönnyebbülés azoknak, akik bevallották bűneiket, és Isten törölte a feljegyzésüket.” (TLB fordítás).

A boldogság, az öröm és a megkönnyebbülés három olyan dolog, amit mindenki szeretne elérni az életben. Mindannyian szeretnénk boldogok lenni. Mindannyian szeretnénk élvezni az életet. Mindannyian szeretnénk megszabadulni a fájdalmainktól. A Biblia azt mondja, hogy mindez a tisztaságból fakad, a tisztaság pedig Isten megbocsátó kegyelméből ered.

Hogyan tartsd tisztán a lelkiismeretedet?

Minden nap kezdetén és végén csinálj egy szellemi leltározást! Mondd el Istennek mindazt, ami közé és közéd került, és a nap folyamán összegyűlt szeméttel is foglalkozz! Gyakorold az úgynevezett szellemi légzést: bűnvallásban kilélegzed a bűneidet, majd belélegzed Isten erejét és tisztaságát. „Ha megvalljuk bűneinket, ő hűséges és igazságos, és meg fogja nekünk bocsátani a bűneinket, és megtisztít minket minden igazságtalanságtól.” (1Jn 1,9 NIV fordítás).

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • A mai napról mit kell elmondanod Istennek, hogy a lelkiismeretedet kitisztítsd?
  • Hogyan tudnád átalakítani az életedet, hogy legyen időd minden nap megcsinálni a szellemi leltárt?
  • Hogyan tudod megvalósítani, hogy Jézus Krisztus számára „fényes világosság” legyél a világban? Mit mond a Krisztusban való boldogságod a világ számára?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása