Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Stresszkezelés: Ne aggódj!

2019. október 25. 03:00 - Lilla:)

water-1759703.jpg

„Ne aggódj semmiért!” (Fil 4,6 NLT fordítás).

Nem a munka tart ébren éjszakánként, hanem az aggódás.

Isten teljesen világosan kijelenti a Bibliában, hogy mit gondol az aggódásról. A filippiekhez írt levél 4. részének 6. versében ezt mondja: „Ne aggódj semmiért!” (Fil 4,6 NLT fordítás).

Miért szükséges elengedned az aggódást?

  • Az aggódás észszerűtlen. Íme néhány tény, ami bizonyítja, miért is igaz ez az állítás. Először is: az aggódás felnagyítja a problémákat. Észrevetted már, hogy ha valaki mond rólad valami rosszat, akkor minél többet gondolsz rá, annál nagyobbá válik a dolog? Másodszor: az aggódással nem lehet elérni semmit. Amin nem tudsz változtatni, azon semmi értelme aggódni. Valami olyanon aggódni, amin tudsz változtatni, időpocsékolás. Hiszen csak változtatnod kell azon a dolgon!
  • Az aggódás nem természetes. Senki sem aggódó emberként jött a világra. Lehet, hogy azt hiszed, te igen, de ez nem így van. Az aggódás valami olyan dolog, amit megtanulunk. Mivel az aggodalom nem természetes, így egészségtelen is. A tested nem úgy tervezték, hogy könnyen kezelni tudja az aggodalmakat. Amikor az emberek azt mondják, „betegre aggódom magam”, igazat beszélnek. Az orvosok szerint rengeteg ember elhagyhatná a kórházat, ha tudnák, hogyan szabaduljanak meg a bűntudatuktól, a sérelmeiktől és az aggódástól. A példabeszédek könyve 14. részének 30. verse ezt mondja: „A békés szív egészséges testhez vezet” (NLT fordítás).
  • Az aggódás haszontalan. Az aggódás nem tudja megváltoztatni a múltat, és nem tudja befolyásolni a jövőt. Csak annyit tesz, hogy elrontja a jelent. Az aggódás egyedül csak téged változtat meg: boldogtalanná tesz. Az aggódás soha nem oldott meg semmilyen problémát.
  • Az aggódás szükségtelen. Téged Isten teremtett, ő alkotott, ő mentett meg, és ő adta neked a Szentlelkét. Nem gondolod, hogy akkor gondoskodni fog a szükségeidről is? Nem szükséges aggódni.

A stresszkezelés első lépése, hogy elhatározod, hogy nem vagy hajlandó semmi miatt aggódni. Miért? Mert értelmetlen, nem természetes, egészségtelen és szükségtelen.

A Biblia ezt mondja Péter első levelében az 5. rész 7. versében: „Aggodalmaitok minden súlyát rávethetitek, mert ő személy szerint törődik veletek” (PHILLIPS fordítás).

Isten személyesen foglalkozik veled és a szükségeiddel. Szóval mindazzal, amiért feszült vagy, nyugtalan vagy, és aggódsz.Engedd el ezeket! Add őket Istennek!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit mondanak el aggodalmaid az Istenbe vetett bizalmad mértékéről?
  • Jelenleg mi miatt aggódsz? Mit tehetsz azért, hogy változtass ezen?
  • Gyakorlatilag hogyan "vetheted nyugtalanságodat" Istenre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása