Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor adsz, megmutatod a szíved

2019. október 29. 03:00 - daniella_89

20191029.jpg

„Egykor azt hittem, hogy ezek a dolgok értékesek, de most értéktelennek tartom őket azért, amit Krisztus tett” (Fil 3,7 NLT fordítás).

Minden alkalommal, amikor adsz, felfeded, mi a fontos számodra. Mondd el, hogyan költöd el a pénzed, mire szánod az időd, és én megmondom, mi számít neked legjobban. Az időbeosztásod lehet, hogy azt mutatja, hogy a gyermekeid a legfontosabbak számodra. Lehet, hogy a kiadásaid azt mutatják, hogy számodra a hobbid a legfontosabb.

Az élet nem a dolgokról szól. Arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan szeressünk. Ha az életed végére megszerzel egy óriás halom dolgot, de elidegenedsz a családodtól, akkor elvéted a lényeget.

Ha nagylelkű vagy az időddel, pénzeddel, erőfeszítéseddel és energiáddal, azzal azt fejezed ki, hogy számodra Isten és az emberek a legfontosabbak. Másképpen fogalmazva, ami leginkább számít neked, az a szeretet.

A filippiekhez írott levél 3. fejezetének 7. versében Pál elmondja nekünk: „Egykor azt hittem, hogy ezek a dolgok értékesek, de most értéktelennek tartom őket azért, amit Krisztus tett” (NLT fordítás).

Hogyan szakítod meg az anyagiasság hatalmát? Csak egy mód van rá. A megszerzés ellenszere az adás. Tehát minden alkalommal, mikor nagylelkű vagy, és másoknak vagy Istennek adsz, akkor valójában megszakítod, hogy az anyagi dolgokba kapaszkodj.

„A menny állampolgárai vagyunk, ahol Jézus Krisztus él” (Fil 3,20 NLT fordítás). A célod nem az, hogy itt és most élj. Az örökkévalóságra halmozol fel! Nem az örökkévalóság ezen oldalán építesz halmot. Emberekbe és kapcsolatokba építesz, ami az örökkévalóság túloldalán fog számítani. A menny fényében élsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha valaki megnézné az időbeosztásod, mit mondana, mi a legfontosabb számodra? Miért?
  • Ha valaki megnézné hova vagy kinek adod a pénzed, mit mondana, mi a legfontosabb számodra? Miért?
  • Hogyan változhatnának meg az adási szokásaid, ha minden egyes alkalommal, mikor adsz, megkérdeznéd magadtól: Mi a motivációm?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása