Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vess ebben az életszakaszban, hogy learathasd Isten áldását!

2019. november 02. 03:00 - Erika1832

20191102.jpg

„A jó cselekvésébe pedig ne fáradjunk bele, mert a megfelelő időben aratunk majd, ha el nem lankadunk” (Gal 6,9 KJV fordítás).

Minden gazdálkodó földműves tudja, hogy amit az egyik évszakban elvet, azt egy másik évszakban fogja learatni. Tavasszal vetsz, és ősszel aratsz.

A te jövődre is hatása van annak, ahogyan most viszonyulsz egy személyhez vagy egy adott helyzethez. Ha helyesen állsz hozzá a dolgokhoz egy adott életszakaszodban, és helyesen cselekszel még akkor is, ha nem szívesen teszed ezt, mindez hatalmas módon fog megtérülni számodra a jövőben.

„A jó cselekvésébe pedig ne fáradjunk bele, mert a megfelelő időben aratunk majd, ha el nem lankadunk” (Gal 6,9 KJV fordítás). Azaz ne add fel!

Van négy kérdés, amit fel kell tenned magadnak függetlenül attól, hogy most milyen életszakaszban vagy. Ezek segítségedre lesznek abban, hogy Isten áldásait egy következő időszakban learathasd.

1. Mit tanulhatok meg ebben az életszakaszban?

Vannak dolgok, amiket csak tapasztalat által tanulunk meg. A Mózes 5. könyve 11. fejezetének 2. verse azt mondja: „Emlékezz ma mindarra, amit az Úrról tapasztalat által tanultál meg!” (GNT fordítás).

2. Mi az, ami örömöt ad a mostani életszakaszban?

A Biblia azt mondja: „Adjatok hálát minden körülmények között; mert ez Isten akarata számotokra a Krisztus Jézusban!” (1Thessz 5,18 NIV fordítás). Életünk során a jó és rossz napokért is legyünk hálásak, mert minden nap ajándék Istentől!

3. Mi a legfontosabb ebben a életszakaszban?

 A prédikátor könyve 3. fejezetének 1. verse azt mondja: „Mindennek szabott ideje van, és ideje van minden cselekedetnek az ég alatt” (NIV fordítás). Ha ez igaz, akkor nem lehet, hogy mindent egyszerre kapj meg. Meg kell hoznod néhány komoly döntést arról, hogy mi az, ami igazán számít az életednek ebben az időszakában.

4. Hogyan tudok segíteni másoknak ebben az életszakaszban?

A Biblia világosan megfogalmazza, hogy nem csak azért kerültél erre a földre, hogy jól érezd magad: „Ha csak tudsz, tégy jót azokkal, akiknek segítségre van szükségük!” (Péld 3,27 NCV fordítás). Isten képességeket, tehetségeket és erőt adott neked ahhoz, hogy másokon segíts.

  • Bátorítalak, hogy a mai napon mond el a következő imát: „Jézus Krisztus, növekedni szeretnék benned. Szeretnék szellemileg fejlődni. Megtanítanál rá, hogy minden életszakaszban bízzak benned, még a nehezekben is? Uram, arra kérlek, hogy te legyél az életem minden szakaszának a középpontjában, így felépítheted bennem azt a jellemet, amelyet majd a mennybe viszek. A te nevedben kérem ezt. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása