Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csapatban a lelki fejlődésért

2019. november 22. 03:00 - gabormel

20191122.jpg

„Vegyük fontolóra, hogyan buzdíthatjuk egymást a szeretet és a jó cselekedetek felé; nem feladva a közös találkozást, mint némelyek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, minthogy látjátok közeledni azt a napot” (Zsid 10,24–25 NIV fordítás).

Ha a Jézussal való kapcsolatodban nagy távolságokat akarsz megtenni, akkor ne fusd a maratont egyedül! Senki sem futhatja le a versenyt helyetted, azonban más emberek lefuthatják azt – és le is kellene futniuk – veled

Segítség nélkül fel fogod adni.

Nincs szükséged arra, hogy 100 ember legyen veled, de még csak 10-re sem. Elég három vagy négy ember, aki veled fut, és támogat mindenben, amit Isten véghez akar vinni az életeden keresztül.

A Biblia azt mondja nekünk: „Vegyük fontolóra, hogyan buzdíthatjuk egymást a szeretet és a jó cselekedetek felé; nem feladva a közös találkozást, mint némelyek szokták, hanem bátorítsuk egymást annál is inkább, minthogy látjátok közeledni azt a napot” (Zsid 10,24–25 NIV fordítás).

Ez az, amiért egy kis csoporthoz kell tartoznod. Szükséged van olyan emberekre, akik ösztönöznek a lelki életedben, és szükséges, hogy te is bátorítani tudj másokat.

Amikor egy olyan kis csoport tagja vagy, amelyben szeretnek és elfogadnak téged, akkor itt bátorságot kapsz ahhoz, hogy továbbhaladj a lelki utazásodban. Ők majd imádkozni fognak érted, amikor még azt sem tudod, hogy hogyan imádkozz magadért. Segíteni fognak, hogy kitarts a versenyben.

Tegyél meg bármit, hogy találj egy olyan csoportot, amely elkötelezett az ilyen jellegű barátság és támogatás iránt!

Ez jelentheti a különbséget a verseny befejezése és abbahagyása között.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segített téged valami nehéz dolog véghezvitelében az, hogy volt körülötted egy támogató csoport?
  • Milyen lépéseket tehetsz ma, hogy valaki más szellemi fejlődését támogasd?
  • Van-e három vagy négy ember, aki a lelki életedben bátorít? Ha van valami, ami megakadályoz téged az ilyen típusú kapcsolatok fejlesztésében, mihez tudsz kezdeni vele?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása