Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szurkol neked

2019. november 23. 03:00 - nagynikoletta

smiley_nature.jpg

„Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet!” (4Móz 6,24–26).

Néhány ember tévesen úgy véli, hogy Isten csak akkor mosolyog rájuk, amikor jól csinálnak valamit, lelkileg érettebbé válnak, vagy teljesítik azt, amire Isten elhívta őket.

Ez azonban nem is állhatna távolabb az igazságtól.

Isten a vele való utad minden szakaszában mosolyog rád. Ő rád mosolyog, amikor újdonsült keresztyénként épp csak megértetted, mit is jelent Jézus követése. Ő rád mosolyog, amikor érett keresztyénként mögötted vannak a növekedésben töltött évek.

Ha meg szeretnéd érteni, ki vagy Krisztusban, fel kell ismerned ezt az igazságot: Isten sosem szégyenkezik miattad. Még Pál apostol is, aki az Újszövetség egyes részeit írta, megértette, hogy messze nem volt tökéletes. Ezt írta: „Nem mintha már elértem volna mindezt, vagy már a célomnál volnék, de igyekszem, hogy meg is ragadjam, mert engem is megragadott a Krisztus Jézus” (Fil 3,12 NIV fordítás).

Isten nem szégyenkezett Pál tökéletlenségei miatt. Isten nem szégyenkezik a tieid miatt sem.

Ehelyett Isten szurkol neked. Meg akar áldani. Azt akarja, hogy teljesítsd az elhívásod.

Vizsgáld meg Isten üzenetét, melyet az izraelitákhoz intézett, amint a sivatagban vándoroltak: „Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet!” (4Móz 6,24–26).

Az izraeliták közel sem voltak tökéletesek. Rossz döntéseket hoztak. Gyenge volt a hitük. Sőt, más isteneket követtek. Isten azonban rájuk mosolygott. Isten rád is mosolyog.

Nekik is szurkolt.

És neked is szurkol.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen képek élnek a fejedben Istenről? Hogyan látod őt önmagadra vonatkozólag?
  • Az az igazság, hogy Isten szurkol neked, hogyan motivál arra, hogy előre haladj a küzdelmeid ellenére, amelyekben esetleg épp most állsz helyt?
  • Kit tudnál bátorítani Jézussal való közös útján ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása