Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten befejezi azt, amit elkezdett benned

2019. november 24. 03:00 - Tomes Lívia

20191124.jpg

„Biztos vagyok abban, hogy ő, aki elkezdte a jó munkát bennetek, be fogja fejezni azt a Krisztus Jézus napján” (Fil 1,6 ESV fordítás).

Isten mindig befejezi azt, amit elkezd, és ebbe beletartozik a jellemed formálása is. Isten olyanná formálja a jellemedet, mint amilyen az ő Fiáé.

Azért teremtett, hogy olyan légy, mint Krisztus.

De itt a legjobb rész: Isten be fogja fejezni azt, ami ebben az életben nem fejeződik be. Be fogja fejezni a jellemed formálását, és tökéletessé tesz majd a mennyben.

A Biblia azt mondja: Biztos vagyok abban, hogy ő, aki elkezdte a jó munkát bennetek, be fogja fejezni azt a Krisztus Jézus napján” (Fil 1,6 ESV fordítás).

Ez egy csodálatos nap lesz! Azon a napon szemtől szembe látod majd Jézust. Az agyad minden idegsejtje túlterhelésre kerül. És átalakulsz, hogy olyan legyél, mint ő.

Minden gyengeséged elmúlik.

Minden erőtlenséged elmúlik.

Minden kudarcod és gyarlóságod elmúlik.

Minden bizonytalanságod elmúlik.

Azon a napon tökéletessé válsz. Tökéletesen tükrözöd majd Isten dicsőségét.

Jelenleg nem az vagy, akinek lenned kellene. Csupán töredéke vagy annak, ami leszel. De Isten azt mondja: „Rendben van. Nem sietem el. Minden szakaszban szurkolok neked. Csak minden lépést céltudatosan tegyél meg, mert egy napon befejezem azt, amit elkezdtem. És azonnal az én hasonlatosságomra változol majd.”

Olyan lesz ez a nap, mint ami semmi máshoz nem hasonlítható.

A Biblia így írja le, hogy milyen lesz az a nap: „Kedves barátaim, már Isten gyermekei vagyunk, de ő még nem mutatta meg nekünk, hogy milyenek leszünk, amikor Krisztus megjelenik. De azt tudjuk, hogy hozzá hasonlóvá leszünk, mert olyannak fogjuk látni őt, mint amilyen valójában” (1Jn 3,2 NLT fordítás).

Mindannyian megbotlottunk már az élet versenyében. Mindnyájan küzdöttünk. De a versenyünk még nem ért véget.

Egy nap szemtől szembe látjuk majd Jézust. És soha többé nem leszünk ugyanazok.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed melyik területén vársz legjobban Isten tökéletesítésére, amikor a mennybe érkezel?
  • Hogyan segít fejleszteni a türelmedet a lelki életedben annak a megértése, hogy Isten befejezi, amit elkezdett?
  • Hogyan segítheti Isten a filippiekhez írt levél 1. részének 6. versében tett ígérete valaki más kilátásait? Mit tehetnél ezen a héten, hogy megoszd ennek a versnek a reménységét azzal a személlyel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása