Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahhoz, hogy örömöd legyen, ajándékozd oda az életed!

2019. november 26. 03:00 - daniella_89

20191126.jpg

„Isten mindegyikőtöknek adott ajándékot az ő szellemi ajándékainak nagy választékából. Használjátok azokat jól úgy, hogy egymást szolgáljátok” (1Pt 4,10 NLT fordítás).

Sosem találod meg a boldogságot élvezetben, hatalomban, birtoklásban, pozíciókban vagy hírnévben.

Nem fogod megtalálni a sikerben, a szexben, a pénzben és egy státuszban sem. Ezek mind ideiglenesek.

Állandó, folyamatos boldogság csak abból adódik, ha odaadod az életed a szolgálatban. Isten arra teremtett, hogy add oda az életed. Miért?

Mert Isten azt akarja, hogy hasonlíts rá.

A legtöbb ember nem tudja, de vannak titkos utak az örömhöz. Mindkét titkos ösvényt megtalálhatod a szolgálaton keresztül.

Így lehet megtalálni az örömöt:

Először is, vedd le a figyelmedet önmagadról. Minél inkább magadra fókuszálsz, annál rosszabbul fogod érezni magad. Ahhoz, hogy valódi örömöt találj, meg kell változtatnod az önmagadra irányuló, „minden rólam szól” szemléletedet egy kifelé irányuló, „minden Istenről és mások szolgálatáról szól” szemléletre.

Ez természetesen ellentétben van napjaink kultúrájával. A társadalmunk azzal bombáz, hogy minden rólad szól. De a Biblia ezt mondja: „Még akkor is örülni fogok, ha elvesztem az életem kiöntve azt, mint az Istennek felajánlott italáldozatot, mint ahogy a hűséges szolgálatotok is Istennek szóló felajánlás. És azt akarom, hogy mindannyian osztozzatok ezen az örömön” (Fil 2,17 NLT fordítás).

Az az igazság, hogy a legszolgálatkészebb emberek a legboldogabbak.

Másodszor, használd az ajándékaidat arra, hogy másoknak segíts. Jó érzés az, amikor arra használod az ajándékaidat, hogy másoknak segíts.

A Biblia ezt mondja: „Isten mindegyikőtöknek adott ajándékot az ő szellemi ajándékainak nagy választékából. Használjátok azokat jól úgy, hogy egymást szolgáljátok” (1Pt 4,10 NLT fordítás).

Isten megáld téged, így te is megáldhatsz másokat. Amikor másokat megáldasz, Isten meg fog áldani téged.

Ha most azzal küszködsz, hogy az életed örömtelen, próbáld meg szolgálni a környezetedben és a gyülekezetedben lévő embereket.

Aztán figyeld, ahogyan Isten megváltoztatja a látásmódodat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mondj néhány konkrét példát arra, hogy Isten hogyan adott örömöt számodra, miközben másokat szolgáltál!
  • Hogyan teszi nehézzé a társadalom, hogy ne önmagunkat helyezzük a középpontba? Miért segíthet, ha azonosítjuk ezt a társadalmi valóságot?
  • A mai üzenetben Rick pásztor azt mondja, hogy „a legszolgálatkészebb emberek a legboldogabbak”. Mikor láttad, hogy ez igaz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.19.)

Szólj hozzá!
Címkék: öröm szolgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása