Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számítson minden lépésed!

2019. november 28. 03:00 - Lilla:)

20191128.jpg

„Minden sportoló fegyelmezett, amikor edz. Ők ezt azért teszik, hogy elnyerjék a díjat, ami meg fog fakulni, mi azonban örök díjért tesszük. Tehát úgy futok, hogy célja van minden lépésemnek. Nem csak a homályban bokszolok” (1Kor 9,25–26 NLT fordítás).

A lelki növekedésnek céltudatosnak kell lennie.

Nem tudhatjuk, hány napunk van még hátra. A következő lélegzetvételünk akár az utolsó is lehet. Tehát a Jézussal való utazásunk minden egyes lépését céltudatosan kell megtennünk.

Fegyelmezettnek kell lennünk.

Ahhoz, hogy azzá az emberré válj, akinek Isten akar látni, meg kell tagadnod önmagad. Őszinte leszek veled: nem tudsz majd mindent megtenni, amit mások tesznek. Nem követheted egyszerre mások terveit és Isten tervét. Jézus fegyelmezett tanítványának lenni azt jelenti, hogy néha a nehezebb úton kell menned.

Az olimpiai sportolóknak fel kell adniuk mindenféle dolgot, amit mások tesznek, azért hogy az aranyéremért futhassanak. Mindig bizonyos időben kell lefeküdniük. Bizonyos módon kell enniük. Bizonyos körülmények között kell edzeniük. Meg kell tagadniuk magukat. Meg kell fizetniük az árat.

Pál írja: „Minden sportoló fegyelmezett, amikor edz. Ők ezt azért teszik, hogy elnyerjék a díjat, ami meg fog fakulni, mi azonban örök díjért tesszük. Tehát úgy futok, hogy célja van minden lépésemnek. Nem csak a homályban bokszolok” (1Kor 9,25–26 NLT fordítás).

Minden lépésnek céltudatosnak kell lennie, mondja Pál. Így érsz célba a versenyen, amit Isten kijelölt számodra.

Ne engedj a kísértésnek, hogy lerövidítsd az utat! Maradj az egyenes és keskeny úton! Folyamatosan haladj előre a célod felé! Emlékezz arra a célra, amelyre Isten elhívott! Emlékezz Jézus példájára, aki Isten dicsőségére használta földi életét, és nem engedte, hogy bármilyen földi dolog eltérítse ettől!

Számítson minden lépésed!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor lassították le bizonyos dolgok a lelki növekedésedet?
  • Hogyan tudnál még fegyelmezettebbé válni lelki életedben?
  • Milyen útlevágások kísérthetnek meg miközben Jézust követed?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása