Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Készen állsz arra, hogy kitörj a megszokott utadról?

2019. december 06. 03:00 - gabormel

20191206_2.jpg

„Egy nő volt ott, aki tizenkét éve vérzett. [...] Amikor hallott Jézusról, hátulról megközelítette őt a tömegben, és megérintette a köpenyét, mert azt gondolta: »Ha csak megérintem a ruháját, meg fogok gyógyulni.« Azonnal megállt a vérzése, és érezte a testében, hogy megszabadult a szenvedésétől” (Mk 5,25.27–29 NIV fordítás).

A Biblia Márk evangéliumának 5. fejezetében egy történetet mond el egy asszonyról, aki tizenkét éve vérzett. Állapota miatt a zsidó kultúrában rituálisan tisztátalannak számított, ami azt jelentette, hogy nem volt társadalmi élete, és nem volt kapcsolata másokkal. Az összes pénzét a gyógyulására fordította. El tudod képzelni, hogy mennyire magányosnak és kétségbeesettnek kellett lennie?

Egy nap meghallotta, hogy Jézus a városba jön, és azt gondolta: „Ha csak megérinthetem a köntösét, meg fogok gyógyulni.” Megragadta a kezdeményezést, és merész cselekedetre szánta el magát. Áttolakodott a tömegen, és Jézus mögé érve megérintette a köntöse hátulját. Rögtön meggyógyult.

Jézus felismeri a hit érintését, és azt kérdezi: „Ki érintett meg engem?” Az emberek Jézus körül tolonganak a tömegben. A tanítványok olykor egy értetlenkedő csoport, így Péter megkérdezte tőle: „Hogy érted azt, hogy »ki érintett meg engem«? Látod, hogy mindenki körülötted tolong, mégis azt kérdezed, hogy »ki érintett meg engem«?”

De Jézus ismerte a különbséget. A nő félve és remegve jött hozzá, és azt mondta: „Én voltam, Uram.” Jézus így felelt: „Lányom, a hited meggyógyított téged.”

Ez az életében kétségbeesett és hitében merész nő megragadta a kezdeményezést. Megszegte a szabályokat. Túllépte a határokat. Elhatározta, hogy kész újra kezdeni, és elkötelezte magát a cselekvés mellett. Előrenyomult, átjutott a tömegen, és mivel magához ragadta a kezdeményezést, a hitből tett cselekedete a gyógyulásához vezetett.

A hit hasonló csodás eredményhez vezethet az életedben. Ha bennragadtál a hétköznapi rutinodba, a hit felülkerekedik a hezitálásodon azáltal, hogy segít „sebességbe kapcsolni”. Erőt ad az első lépés megtételéhez, ami odavisz, ahová Isten szeretné, hogy menj. Nincs többé határozatlan és bizonytalan előre-hátra, nincs több tétovázás.

Ahogy a hitben növekedsz, meg fogsz tanulni kezdeményezni, és még több életcélodat fogod felfedezni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kezdeményezted-e már valaha, hogy fejlődj hitedben? Mi volt az eredménye?
  • A halogatás hogyan gátolt meg a szellemi növekedésedben való továbblépésben?
  • Milyen konkrét lépést tehetsz meg ma annak érdekében, hogy megmutasd a hitben való kezdeményezést?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása