Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az időzítésed: minden

2020. január 06. 03:00 - daniella_89

20200106.jpg

„Megvan a megfelelő ideje és módja mindennek, amit teszünk, de olyan keveset tudunk” (Préd 8,6 GNT fordítás).

Ahogy előre tekintesz az évkezdésre, szánj egy kis időt arra, hogy elgondolkozz az életeden! Mi az, aminek ugyanolyanak kell maradnia? Mit szükséges megváltoztatni?

Az egyik legfontosabb dolog, amit át kell gondolni az, hogyan maradhatsz Isten időzítésére hangolva. Minden nagyszerű teljesítményhez hozzájárul az időzítés. Egy sikeres elkapáshoz az amerikai fociban az irányító és a fogadó hihetetlen időzítése szükséges. Az üzletben az időzítés a piacon jelenthet mindent, különösen a bérlés és a terjeszkedés kapcsán meghozott döntésekben. Ha énekelsz, tudod, mennyire fontos, hogy a többi zenésszel tartsd az időt.

Több évvel ezelőtt írtam egy könyvet Céltudatos gyülekezet címmel. Az első fejezetben a vezetést a szörfözéshez hasonlítom. Egy szörfös sem mondja: „Csináljunk ma néhány hullámot!” A szörfösök nem képesek hullámokat létrehozni az óceánban, ezt csak Isten képes megtenni. A szörfösök megvárják az Isten alkotta hullámokat.

Ez azt jelenti, hogy a szörfösök nagyon sok időt töltenek várakozással. Néha látnak egy hullámot és elengedik, tudva, hogy még nincs itt a megfelelő idő. Aztán meglátják a megfelelő hullámot, elkezdenek egyre gyorsabban evezni, majd elkapják, meglovagolják, és lesiklanak róla anélkül, hogy a hullámot lenyomnák maguk alatt. A szörfözés könnyűnek tűnik, de igazából elég sok jó képesség kell hozzá.

Ugyanez igaz az életre is. Fejlesztened kell az időzítési képességedet. A Biblia azt mondja A prédikátor könyve 8. fejezetének 6. versében: „Megvan a megfelelő ideje és módja mindennek, amit teszünk, de olyan keveset tudunk” (GNT fordítás).

Az életnek van egy ritmusa. Megtanulni a megfelelő időben megtenni a megfelelő dolgokat, ügyességet igényel. A keresztények gyakran hívják ezt a ”Lélekben járás” képességének. Minél inkább növekszel Krisztus követőjeként, annál jobb leszel a Lélekben járásban. Isten Lelke néha arra vezet, hogy fuss gyorsan, néha viszont arra, hogy lassan járj.

A következő néhány napban azt fogjuk megnézni, Isten mikor akarja általában, hogy gyorsíts, és mikor akarhatja, hogy lassíts le. Beléphetsz az új évbe úgy, hogy megpróbálod megteremteni a hullámaidat. De azt is megtanulhatod, hogyan tudod meglátni és elkapni azokat a hullámokat, amelyeket Isten készít körülötted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt az időzítésed – talán egy üzleti döntésben vagy egy kapcsolatban – tökéletes? Mikor nem volt épp megfelelő?
  • Érezted már úgy, hogy Lélekben jársz? Milyen érzés volt?
  • Isten felajánlja neked a megváltást: és ma van a napja, hogy ezt elfogadd.

Ha azt mondod: „Még nem”, igazából nemet mondasz Krisztusnak. A Biblia azt mondja: „Isten éppen most áll készen arra, hogy fogadjon. Ma készen áll arra, hogy megmentsen” (2Kor 6,2 TLB fordítás).

Hogyan fogadod el az üdvösséget? Önmagadtól Istenhez fordulsz. Megkéred Krisztust, hogy jöjjön az életedbe, bocsássa meg a bűneid, és tegyen azzá, akivé ő szeretné, hogy legyél.

Ha készen állsz Isten megváltását elfogadni, elmondhatsz egy ilyen imát:

Jézus, szeretnélek megismerni személyesen. Köszönöm, hogy meghaltál a bűneimért a kereszten. Megnyitom az életem ajtaját, és elfogadlak Megváltómnak és Uramnak. Köszönöm, hogy megbocsátod a bűneim, és örök életet adsz. Vedd az irányításod alá az életem! Tegyél olyan emberré, akivé szeretnéd, hogy legyek!

Ha elmondtad ezt az imát, és elfogadtad a megváltás ajándékát Jézuson keresztül, kérlek küldj egy e-mailt angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre, hogy én is tudhassak róla. Szeretnék néhány ingyenes, angol nyelvű anyagot küldeni, hogy segítsek megtenni az első lépéseket Jézussal.

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása