Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten keresi a rendelkezésre állást

2020. január 21. 03:00 - gabormel

20200121.jpg

„Mert az Úr szeme áttekinti az egész földet, hogy megerősítse azokat, akiknek a szíve teljesen elköteleződött neki” (2Krón 16,9 NIV fordítás).

A legtöbb ember láthatja a történelmet, de írni nagyon kevesen tudják.

Azonban hiszem, hogy te egy lehetsz a kevés történelem író közül.

Ezer évvel a születésed előtt Isten már tudta, hogy ott leszel, ahol most vagy. Tudta, hogy ezeket az áhítatokat fogod olvasni. Hiszem, mivel Istennek van számodra valami különleges, valami kivételes a tarsolyában.

Nem véletlenül ülsz ott, ahol most vagy. Az élettapasztalataidat nem véletlenül szerezted. Isten úgy tervezte az életed, hogy változások legyenek a világban.

Nem számít, hogy hol voltál, mitől féltél, vagy milyen bűnöket követtél el, Isten továbbra is felhasználhat téged arra, hogy változások legyenek a világban. Amire szüksége van a részedről: hogy teljesen elkötelezett legyél iránta. Isten azt akarja, hogy mindenben benne legyél, ami az ő rád vonatkozó terve.

Ez nem a képességeidről szól, hanem a rendelkezésre állásodról.

Zsenge koromban azt mondtam Istennek: „Mindenben benne vagyok! Nem érdekel, hogy mit kérsz tőlem, hogy tegyek meg, vagy hogy milyen nehéz lesz. Igent fogok mondani: akármikor, akárhol és akármelyik helységben.” Azóta vad és csodálatos kaland azt tenni, amit Isten mond, hogy tegyek meg.

Ugyanezt a döntést meghozhatod te is. A Biblia azt mondja, Isten keresi azokat az embereket, akiket felhasználhat arra, hogy megváltoztassa a világot. Ő rád néz – igen, rád –, hogy világ-megváltoztató legyél.

És ez az egész elkötelezett szívvel kezdődik. Elkezdheted ma. Tudasd Istennel, hogy elkötelezett vagy amellett, hogy bármit megtehet az életeddel, amit akar. Mondd el Istennek, hogy azt akarod, hogy használjon téged, és utána figyeld, hogyan válaszolja meg az imád.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan fontos Isten számára a rendelkezésre állás, amikor olyan embereket keres, akiket használhat?
  • Mit gondolsz, mi tartja vissza az embereket attól, hogy azt mondják Istennek, hogy mindenben benne vannak?
  • Miről a legnehezebb lemondanod, amikor fontolóra veszed, hogy mindent odaadsz Istennek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása