Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azzal törődj, amivel Isten törődik!

2020. január 22. 03:00 - Tomes Lívia

20200122.jpg

„Aki azt állítja, hogy benne él, annak úgy kell élnie, ahogyan Jézus élt” (1Jn 2,6 NIV fordítás).

A kiindulási pontja annak, hogy Jézus jelleme fejlődjön benned az, hogy azzal törődsz, amivel Isten törődik.

Például, Isten törődik a világgal, tehát nekünk is törődnünk kell a világgal. A Biblia azt mondja: „Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta” (Jn 3,16 KJV fordítás). Ez a kicsi szó „úgy” egy különleges jelentést ad a vers értelmezésében. Isten nemcsak szereti a világot, hanem úgy szereti a világot!

Isten nemcsak azt mondja, hogy szeret minket, hanem cselekedett is a szeretetéből fakadóan. Valójában azt mondta: „Mindent megteszek, hogy hazavigyelek a mennybe, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az egyetlen Fiam hal meg a kereszten.”

Isten törődik az egyházzal is, tehát nekünk is törődnünk kell azzal. Miért? Mert az egyház Isten családja, és ő szereti a családját. Isten mindent azért teremtett, mert családra vágyott. E nélkül a vágy nélkül nem lenne világegyetem, Naprendszer, föld vagy emberi faj.

Egy nap minden más megsemmisül a világon. Új menny és új föld lesz. De Isten családja örökké megmarad. Ez fontosabb, mint bármi más ezen a bolygón, mert mindenen túlmutat.

Ahhoz, hogy jobban hasonlíts Jézusra, kérd őt, hogy segítsen szeretni a világot és a világ embereit, valamint kérd tőle, hogy segítsen szeretni Isten családját, az egyházat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tükrözi jellemed az, hogy mit és kit szeretsz?
  • Milyen gyakorlati módszerekkel mutathatod meg a világ és az emberek iránti szeretetedet?
  • Hogyan tudsz növekedni az egyház iránti elköteleződésedben és szeretetedben? Mit tehetsz ezen a héten, hogy tudatosabban szolgálj az egyházban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása