Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha rád lehet bízni keveset, akkor Isten többet fog rád bízni

2020. február 04. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20200204.jpg

„Akire rá lehet bízni igen keveset, arra sokat is rá lehet bízni, és aki nem becsületes az igen kis dolgokban, az a nagyokban sem lesz az” (Lk 16,10).

Használod úgy a pénzedet, hogy Isten azt mondhatja: „Annak a személynek többet akarok adni.” Az idődet ennek megfelelően használod? Mi a helyzet az emberekre való hatásoddal? Ez az elv az életed minden területére vonatkozik.

Íme, amit Jézus mond nekünk: „Akire rá lehet bízni igen keveset, arra sokat is rá lehet bízni, és aki nem becsületes az igen kis dolgokban, az a nagyokban sem lesz az” (Lk 16,10).

Ha Istentől csak egy kevés tehetséget kaptál, még azt is fel tudod használni hűségesen Isten céljaira. Ne gondold azt: „Nem vagyok szupersztár, és ezért nem fogok semmit sem csinálni.” Ha használod azt a tehetséget, amelyet Istentől kaptál, akkor ő növelni fogja.

Ha csak egy kevés hatást is tudsz gyakorolni másokra, de a jó érdekében és Isten érdekében teszed, akkor Isten növelni fogja a befolyásodat. Ha kevés pénzed van, de bölcsen használod azt – úgy, ahogyan Isten szeretné , akkor ő segíteni fog az anyagi helyzeteden. Ez igaz a lehetőségekre, a vagyonra és mindenre az életben.

Jézus azt mondta: „Azok, akik jól használják, ami adatott nekik, még többet fognak kapni, és bővelkedni fognak“ (Mt 25,29 NLT fordítás). Azt akarom, hogy életed minden területén abban a bőségben légy. De használnod kell azt, amit kaptál mások javára és Isten Királyságára.

A kis dolgokban való hűség nagy dolgokban való gyümölcsözést terem. Lehet azt gondolod: „Ha majd jobban fogok keresni, akkor nagylelkű leszek. Ha több pénzem lesz, akkor elkezdek tizedet fizetni.”

Isten azonban mindent megadott neked, amire most szükséged van ahhoz, hogy hűséges legyél hozzá és az életedre vonatkozó tervéhez.

Ha Isten áldását szeretnéd életedre, akkor kövesd az ő útját! Kezdd el jól kezelni, amit Istentől kaptál, és aztán ő majd többet bízhat rád.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mi az, amiből nem áll rendelkezésedre elegendő ahhoz, hogy visszaadj Istennek, és az ő céljaira használd?
  • Miért tesztel Isten minket? Mit akar látni, mi menjen bennünk végbe? 
  • Mit gondolsz, mit jelent a „bővelkedni“ megnevezés a Máté evangéliuma 25. fejezetének 29. versében?

*(Daily hope by Rick Warren, 2020.01.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása