Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha Isten céljára összpontosítasz, kevesebb időd lesz az irigységre

2020. március 05. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20200305.jpg

“Fussuk meg türelemmel a kijelölt versenyt, ami elé Isten állított bennünket” (Zsid 12,1 TLB fordítás).

Amikor elkezdesz azzal foglalkozni, hogy mit tesz Isten egy másik ember életében, és irigykedni kezdesz, nézz inkább arra, hogy Istennek mi a terve a te életedre vonatkozóan! Ne vonja el más a figyelmedet! Arra nézz csak, hogy mi Isten akarata a te életedben!

A szőlőmunkásokról szóló elbeszélésben a munkásoknak − akik morgolódtak, hogy nem kapták meg, amit megérdemeltek − a szőlősgazda ezt az egyszerű mondatot mondja:  „Fogd a pénzedet, és menj!” (Mt 20,14 GW fordítás). Lényegében azt mondja azoknak, akik nem tudnak túljutni az irigységükön, hogy „Most már itt az ideje továbblépni, elég az önsajnálatból, tegyétek túl magatokat ezen!”

Néha leragadunk a múltban. Lehet, hogy még mindig irigykedsz arra a személyre, aki egy régi iskolai versenyen győztes lett. De miért kellene hagynod, hogy amit valaki megkapott régen, visszatartson attól, amit Isten most tervez a te számodra?

A zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 1. versében ezt olvassuk: „Fussuk meg türelemmel a kijelölt versenyt, ami elé Isten állított bennünket” (Zsid 12,1 TLB fordítás).

A „kijelölt” verseny a te egyedi versenyed: a verseny, amit neked kell megfutni. Istennek egy olyan terve van az életedre, ami nem hasonlítható senki máséhoz. Ő a te számodra tervezte azt mielőtt még megszülettél volna, és ez a terv sokkal jobb dolgokat tartogat, mint amit valaha is el tudnál képzelni magadnak.

Amikor elkezded felfedezni és megvalósítani azt az egyedi célt, amelyet Istentől kaptál, többé nem fogsz senkire sem irigykedni. Megszabadulsz attól a kényszertől, hogy mindig a legjobbnak kell lenned. Neked csak a tőled telhető legtöbbet kell kihoznod magadból, és csak annak kell lenned, akinek Isten alkotott téged.

Amikor így kezdesz el összpontosítani arra a versenyre, amit Isten a te számodra jelölt ki, akkor annyira lefoglal majd az, amit Isten akar, hogy elvégezz, hogy nem lesz időd másokra irigykedni, és az életedet egy „egyszemélyes közönség” előtt fogod élni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért van nagy szabadság abban, ha az életünket egy „egyszemélyes közönség” előtt éljük?
  • Honnan tudhatjuk, hogy mi Isten terve az életünkre vonatkozóan?
  • Milyen múltbeli tapasztalatok akadályozhatnak meg abban, hogy Isten akaratát kövessük most a jelenben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.02.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása