Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten veled van a legjobb és a legrosszabb napodon is

2020. március 15. 03:00 - daniella_89

20200315.jpg

„Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, ő megmenti azokat, akik minden reményüket elvesztették” (Zsolt 34,18 GNT fordítás).

Az élet tele van váratlan helyzetekkel. Vannak köztük olyanok, amik földbe döngölnek, és azt az érzést keltik, hogy életed összeomlott.

Mit teszel, amikor a világod darabokra hullik? Amikor megérkezik a rettegett telefonhívás? Amikor megjönnek a válási papírok? Amikor a csőd borítékolt?

Az első kérdés, amit a legtöbb ember feltesz: „Ki törődik velem?”

Jézus halála után a tanítványai zárt ajtók mögött találkoztak, mert féltek a zsidó vezetőktől, akik Jézust keresztre feszítették. A tanítványok egyedül érezték magukat, ezért féltek, és a legrosszabbra számítottak.

De aztán valami történt, ami mindent megváltoztatott: „Jézus eljött, megállt közöttük és ezt mondta: »Békesség nektek!« Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezeit és az oldalát. A tanítványai megörültek, mikor meglátták az Urat” (Jn 20,19–20 NIV).

A különbség azonnal érzékelhető volt. Krisztus jelenléte a pánikot partira, a félelmüket jó hangulatra váltotta.

Isten életed minden pillanatában – a legeslegjobbtól a legeslegrosszabbig – veled van. Törődik veled. Sosem fogsz keresztülmenni a nehézségeken egyedül. Valójában Isten akkor van a legközelebb, ha fájdalmat élsz át.

Azt mondja: „Ha mély vizeken és nagy gondokon mész keresztül, veled leszek. Mikor keresztül mész a nehézség folyóin, nem süllyedsz el! Mikor átsétálsz az elnyomás tüzén, nem égsz meg, a lángok nem perzselnek meg” (Ézs 43,2 TLB fordítás).

Szenvedsz ma? Azt kérdezed: „Ki törődik velem?” Attól félsz, hogy senki? Békélj meg abban a biztos tudatban, hogy Isten törődik veled. Sosem hagyott el. Ott van veled most is. Végig ott volt melletted. Nem vagy egyedül.

Hidd ezt ma el, és tapasztald meg azt a békességet, amit Krisztus hoz neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érezted úgy, hogy életed kilátástalanná válik? Hogyan tapasztaltad meg Isten jelenlétét?
  • Mikor könnyű számodra érezni Isten jelenlétét? Mikor nehezebb?
  • Kiket ismersz, akikről látszik, hogy Isten jelenlétének tudatában élnek? Milyen adottságok és szokások jellemzik az életüket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása