Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A győzelem után jön az áldás

2020. március 23. 03:00 - gerbeaud

„Azután Jósáfát vezetésével visszatértek Jeruzsálembe elragadtatva, hogy az ÚR győzelmet adott nekik” (2Krón 20,27 NLT fordítás).

A krónikák második könyve 20. fejezetének végén van egy drámai jelenet: Isten Izrael ellenségeit egymással szembe fordította. Miközben Izrael hadserege távolról figyelt, az ellenségeik elpusztították egymást. Az eredmény katasztrofális volt.

„Mire a júdaiak serege a pusztai őrhelyhez érkezett és a sokaság felé fordult, már csak az elesettek holttesteit látták a földön, ameddig elláttak. Nem menekült meg senki sem az ellenség közül” (2Krón 20,24 NLT fordítás).

Az élet ilyen időnként, ugye? Egy láthatóan leküzdhetetlen problémád van. Szembenézel az ellenséggel és bízol Istenben, hogy megküzd helyetted. Aztán csak állsz fegyvertelenül és nézed, ahogy megnyeri a küzdelmet. De a csatának ára van. Veszteségek vannak és a dolgok eléggé rendezetlenek.

De Isten segíteni akar neked, hogy áldást találj a rosszban. A csatamezőn maradnak dolgok, amelyeket Isten neked akar adni. Ez történt Izrael hadseregével is.

„Akkor odament Jósáfát és hadinépe, hogy összeszedjék a zsákmányt. Tömegével találtak fölszerelést, ruhát és értéktárgyakat – többet, mint amennyit elbírtak volna. Olyan sok volt a zsákmány, hogy három napig szedték össze” (2Krón 20,25 NLT fordítás).

Az egész történetben végig Isten népe a dicsőítést választotta az aggódás helyett. Megengedték Istennek, hogy megoldja a problémájukat ahelyett, hogy ők maguk akarták volna megharcolni a csatát. A végső eredmény nagyobb áldást hozott, mint amit kezelni tudtak volna.

A negyedik napon összegyülekeztek az Áldás-völgyben, amelyik aznap kapta a nevét, mert ott áldották az URat, és adtak neki hálát. Ezért hívják azt a helyet Áldás-völgynek ma is. Azután Jósáfát vezetésével visszatértek Jeruzsálembe elragadtatva, hogy az ÚR győzelmet adott nekik” (2Krón 20,26–27 NLT fordítás).

Izrael bízott Istenben, hogy megnyeri nekik a csatát. És ő megtette, de a várakozásaikon is túltett. A csatát megnyerték, és gazdagabban mentek haza. Isten megáldotta őket anyagilag és lelkileg.

Milyen küzdelmed van ma? Egyedül neveled a gyermekeidet, és nem tudod, hogy kijössz-e a hó végén? Munkahelyi vagy iskolai problémád van? Úgy tűnik, mintha az életben minden egyszerűen túl sok lenne?

Ha egy nyomasztó küzdelmed van, Isten az áldás völgyébe akar elvinni. Ez történik akkor, ha a dicsőítést választod az aggódás helyett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen áldásokkal járt az, amikor a múltban Isten az életed egy-egy nehéz időszakából kihozott?
  • Milyen különbséget tesz az, amikor úgy nézel szembe egy küzdelemmel, hogy Isten nem csak győz, de még meg is áld?
  • Milyen csatákat vív meg ma Isten érted? Kérd, hogy megtaláld az áldásait nehéz és kellemetlen időkben is!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása