Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem mondja meg Isten, mi a következő lépés?

2020. március 29. 04:00 - nagynikoletta

20200329.jpg

„Amikor ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak megvalósításával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban” (Préd 5,4 NLT fordítás).

Lehet, hogy azt mondogatod, hogy meg szeretnéd ismerni Isten akaratát a karrieredet vagy a kapcsolatodat illetően, de Isten azt szeretné, hogy először kezdd az alapoknál. Olvasod a Bibliádat? Tagja vagy egy kiscsoportnak? Adsz tizedet? Töltesz vele időt?

Van olyan dolog, amelynek megtételére Isten már utasított, de még nem tetted meg? Miért kellene megmondania, hogy mi a következő lépés, amikor még azt sem tetted meg, amiről már tudsz?

Talán már több, mint egy éve jársz gyülekezetbe, és meg kellene tenned a következő lépést, hogy tag légy. Talán már egy ideje imádkozol a keresztelkedésről, de még mindig hátra van, hogy kitűzd az időpontját. Talán régóta keresed azt a társaságot, akikkel közösségben lehetsz, és neked kellene kialakítanod egy kiscsoportot az otthonodban. Talán Isten már megmutatta neked, hogy miért alkotott téged olyannak, amilyen vagy, és neked kell megtalálnod a módját, hogyan használhatod az adottságaidat és a képességeidet mások szolgálatára.

Továbbra is így fogsz tenni még egy hétig, még egy évig anélkül, hogy megtennéd azt, amire Isten már utasított?

Mire vársz?

A prédikátor könyve 5. fejezetének 4. versében ezt olvashatjuk: „Amikor ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak megvalósításával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban” (NLT fordítás). Ne késlekedj! Tedd meg azt, amit már meg tudsz tenni!

Mondd el ma ezt az imát: „Uram, szükségem van az útmutatásodra az életemben. Hittel kérem, hogy igazíts útba engem. Segíts, hogy figyeljek a válaszodra, hogy ne legyek túl elfoglalt ahhoz, hogy meghalljalak. Atyám, amikor nem értelek, segíts, hogy bízzak benned, és megértsem azt, hogy a te utad a javamra van. Istenem, mi a következő lépés, amelyet ma kell megtennem? Segíts nekem megtenni azt, amiről már tudom, hogy meg kell tennem. Segíts, hogy ne váljak frusztrálttá. Segíts, hogy ne féljek, hanem benned bízzak. Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mivel kapcsolatban vársz Istenre, hogy felfedje számodra az életedre vonatkozó akaratát?
  • Milyen gyakorlati előrelépést tehetsz ma annak érdekében, hogy megmutasd Istennek, hogy engedelmes szeretnél lenni, és meg szeretnéd tenni azokat a dolgokat, amelyekre már utasított téged Igéjén keresztül?
  • Hogyan hagytad, hogy a félelem megakadályozzon abban, hogy megtedd azt, amit Jézus követőjeként meg kellene tenned?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása