Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Téged ki vagy mi irányít?

2020. április 05. 03:00 - Erika1832

„Ne engedd, hogy a bűn határozza meg azt, ahogyan élsz; ne engedj a bűnös kívánságoknak! [...] Inkább add teljesen oda magad Istennek, mert halott voltál, de most már új életed van. Tehát használd az egész testedet eszközként arra, hogy azt tedd, ami helyes, hogy ez dicsőítse Istent” (Róm 6,12–13 NLT fordítás).

Minden nap irányít valami.

Lehetsz a saját éned irányítása alatt, vagy más emberek elvárásai is irányíthatnak. Lehet, hogy a félelem,  a bűntudat, a neheztelés vagy a keserűség irányít. Lehet, hogy a vagyon, esetleg egy szokás. De valami minden nap irányít.

Akkor vagy szabad, amikor képes vagy megválasztani, hogy mi irányítson. Amikor Jézus Krisztust választod, hogy ő irányítsa az életed, amikor a Mester irányít, akkor minden mást is tudsz irányítani. Ha nem Isten az első az életedben, hanem valami más, akkor az rossz irányba fog menni. Ha Krisztus irányítja az életed, akkor ő mindig a megfelelő irányba fog vezetni.

Pál levele a rómaiakhoz 6. fejezetének 12–13. verse ezt mondja: „Ne engedd, hogy a bűn határozza meg azt, ahogyan élsz; ne engedj a bűnös kívánságoknak! [...] Inkább add teljesen oda magad Istennek, mert halott voltál, de most már új életed van. Tehát használd az egész testedet eszközként arra, hogy azt tedd, ami helyes, hogy ez dicsőítse Istent” (NLT fordítás).

Az, hogy átadod-e az irányítást Krisztusnak, rajtad múlik. A következő néhány lépés segít, hogy ezt meg tudd tenni:

  • ismerd be, hogy úgy viselkedtél, mintha te lettél volna Isten;
  • ismerd be, hogy nem tudsz megváltozni magadtól;
  • alázatosan kérd Istent, hogy segítsen megváltozni;
  • beszélj valakivel őszintén azokról a dolgokról, amiknek meg kell változniuk az életedben;
  • add oda teljesen Jézus Krisztusnak az életed.

Tényleg változni akarsz? Hajlandó vagy megtenni ezeket a dolgokat? Talán most azt mondod: „Belefáradtam abba, hogy mindig próbálkozom, és mindig kudarcot vallok.” Próbálkozás helyett inkább kezdj el bízni. Isten megadja neked a lehetőséget, hogy válassz: tőle akarsz függni vagy magadtól. Az eredmény lehet szabadság, illetve lehet csalódottság.

Miért ne adnál oda mindent Krisztusnak? Mit veszíthetsz?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen jellemvonásod vagy milyen körülmény tart vissza attól, hogy Istennek átadd az irányítást az életed fölött?
  • Mikor volt, hogy úgy viselkedtél, mintha te lettél volna Isten?
  • Mit gondolsz, mit jelent teljesen átadni magad Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása