Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez nem a történet vége

2020. április 12. 18:00 - csmsdvd

20200413.jpg

„Gyakran szenvedünk, de nem omlunk össze. Ha nem is tudjuk, mit tegyünk, de nem adjuk fel. A nehéz időkben Isten velünk van, és amikor elesünk, újra felkelünk... mert tudjuk, hogy Isten támasztotta fel az Úr Jézust. És ahogy Isten feltámasztotta Jézust, minket is feltámaszt. Aztán maga mellé állít együtt, az ő jelenlétében” (2Kor 4,8–9.14 CEV fordítás).

Amikor bizonytalan a jövő, amikor a világ elakad és sok a félelem, úgy tűnhet a történetednek vége lesz.

A Biblia az mondja nekünk: „Gyakran szenvedünk, de nem omlunk össze. Ha nem is tudjuk, mit tegyünk, de nem adjuk fel. A nehéz időkben Isten velünk van, és amikor elesünk, újra felkelünk... mert tudjuk, hogy Isten támasztotta fel az Úr Jézust. És ahogy Isten feltámasztotta Jézust, minket is feltámaszt. Aztán maga mellé állít együtt, az ő jelenlétében” (2Kor 4,8–9.14 CEV fordítás).

Nem veszíthetsz. A végén nyertes leszel, függetlenül attól, mi történik. Akkor is, ha egy világméretű betegség veszi el az életed, ha hiszed, hogy Jézus Krisztus a Szabadítód, akkor éppen Isten közelségébe fogsz kerülni.

A történeted éppen csak elkezdődött.

Láttál valaha olyan TV műsort, ahol minden rész egy drámai bizonytalansággal fejeződik be, azt sugallva, hogy a főhős lehet, nem éli túl. Fokozott a feszültség.

Mi van akkor, ha ki tudnád várni a műsor végét, és az egész sorozatot egyszerre tudnád végignézni?

Amikor tudod, hogy a sorozat további hat részből fog állni, nem izgulnál annyira, hogy a főszereplő ki tud-e kerülni a nehéz helyzetéből. Egyik epizód sem jelenti a történet végét.

Mi sem tudjuk, mennyi időnk van itt a földön, de ez nem jelenti azt, hogy remény nélkül élünk. Ahhoz, hogy egy világméretű járvány közepén reménnyel legyünk, a távlati gondolkodást kell megváltoztatnunk. Az örökkévalóság fényében kell élnünk.

Egy nap, amikor Jézussal találkozol, a mennyországban minden fájdalmad, betegséged, szomorúságod, aggodalmad és bánatod elmúlik.

Ezekre számíthatsz: „letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak” (Jel 21,4).

Ez nem a történet vége. Nem tudjuk, mit tartogat a jövő, de tudjuk, ki tartja kezében.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon kell változnod, hogy a félelemről a reményre összpontosíthass?
  • Milyen eszközeid vannak arra, hogy a reménységre biztasson, amikor elkeseredsz vagy félsz?
  • Miért szeretnénk, hogy lássa a világ, hogy a keresztyéneknek van reménysége és hite a válság közepén?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása