Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem kell félned a haláltól?

2020. április 16. 03:00 - daniella_89

20200416.jpg

„Egy ember, Ádám bűne halált hozott, hogy az sokakon uralkodjék. De ennél hatalmasabb Isten csodálatos kegyelme és igazságosságának ajándéka, mert mindenki, aki elfogadja azt, az a bűn és halál felett győzelmes életet fog élni egy ember, Jézus Krisztus által" (Róm 5,17 NLT fordítás).

Mindenki fél a haláltól.

De ahogy Húsvét ünnepére készülünk, fontos emlékeznünk arra, hogy amit Jézus tett a kereszten, véget vet ennek a félelemnek.

Pál levele a rómaiakhoz 5. fejezetének a 17. verse ezt írja: „Egy ember, Ádám bűne halált hozott, hogy az sokakon uralkodjék. De ennél hatalmasabb Isten csodálatos kegyelme és igazságosságának ajándéka, mert mindenki, aki elfogadja azt, az a bűn és halál felett győzelmes életet fog élni egy ember, Jézus Krisztus által" (NLT fordítás).

Hogyan törte meg Jézus a bűn és a halál hatalmát az életünkben?

A Biblia azt mondja: „Mivel minden fiúnak és lánynak teste és vére van, Jézus is magára öltötte ezeket, hogy hasonlóvá legyen hozzájuk. Azért tette ezt, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon (vagyis az ördögöt). Ezzel felszabadíthatja azokat, akik a haláltól való félelem miatt rabok voltak egész életükben” (Zsid 2,14–15 GW fordítás).

Isten emberré lett, tehát meghalhatott. Az ember ugyanis halandó. Jézus csak a halála által tudta megtörni a halál hatalmát. Ez volt az egyetlen mód, amellyel megszabadíthatott mindenkit, akik a halálfélelem miatt rabokként élték az életüket.

Erről szól a bemerítkezés. Egy kép arról, hogy Jézus legyőzi a halált. A bemerítkezés bemutatja azt az igazságot, hogy egy nap meghalsz, és a földbe fognak temetni. De aztán visszatérsz az életbe azért, amit Jézus tett érted a kereszten.

Pál levele a rómaiakhoz 6. fejezetének 3–4. verse ezt így mondja el: „Nem tudjátok, hogy mi mindannyian, akik Krisztus Jézusba meríttettünk be, a halálába meríttettünk? Amikor bemeríttettünk az ő halálába, sírba tétettünk vele. Ahogy Krisztus visszahozatott a halálból az életbe az Atya dicsőséges hatalma által, úgy nekünk is egy új fajta életet kellene élnünk.”

A bemerítésed egy szimbólum a világnak – és neked –, ami arról szól, hogy a halál számodra nem a véget jelenti.

Semmitől nem kell félned, mert Jézus legyőzte a halált.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mitől félnek a halál kapcsán a leginkább az emberek? Miért?
  • Jézus feltámadása hogyan változtatta meg a halálról való gondolkodásodat?
  • Ha követed Jézust, de még nem vagy bemerítve, mi tart vissza, hogy megtett ezt a lépést? Miért fontos, hogy be legyél merítkezve?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása