Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Olvasd a Bibliát, hogy hasznodra váljon!

2020. április 26. 03:00 - csmsdvd

20200426.jpg

„Boldog az, aki olvassa ezt a könyvet” (Jel 1,3 GNT fordítás).

Érezted-e valaha, hogy nem érted a Bibliát? Csodálkoztál már azon, miért nem hoz lényeges változást az életedben? Ha igen, akkor, hadd kérdezzem meg: Mennyi időt töltesz a Biblia olvasásával?

A keresztyénség története során sokáig csak a papoknak volt Bibliájuk. Emiatt ők voltak az egyetlenek, akik értelmezték a Szentírást. Mindenki másnak el kellett fogadnia, amit ők mondtak.

Aztán 1440 körül Gutenberg feltalálta a mozgatható nyomóelemes könyvnyomtatást. Ezek után először kerülhetett hétköznapi ember kezébe Biblia. „Amit a pap mond, és amit én olvasok a Bibliában, nem egyezik” – mondták.

Egyfajta forradalom volt, hogy átlagember kezébe került a Biblia, nagy egyházi ébredés volt, amit protestáns reformációként tartunk számon.

A nyomtatás és a reformáció által te is, én is olvashatjuk a Bibliát nap mint nap. De valóban meg is tesszük?

Ismerek olyan keresztyéneket, akik hűségesebbek a sportújsághoz, mint Isten szavához. Vannak emberek, akik napi három órát is töltenek közösségi médiával vagy tévézve, és csak néhány percet töltenek Biblia olvasással. Azt gondolják, ez a képlet lelki óriásokká formálja őket, de ez nem így működik.

Olvasnod kell a Bibliát ahhoz, hogy megértsd, és növekedj általa. Sokkal könnyebb olvasni a Bibliát, mint gondolnád. Ha naponta 15 percet olvasod, akkor egy év alatt az egészet el tudod olvasni. Amennyiben naponta egy 30 perces tévéműsor helyett a Bibliát olvasásod, akkor egy év alatt kétszer tudod elolvasni.

Gondold csak át, naponta mennyi időt töltesz kedvenc blogoddal, reggeli újság olvasással vagy közösségi média csatornát nézegetve. Vajon mindent elhiszel, amit ott olvasol? Mi van azzal, amit a Bibliában olvasol? Sok ember azt mondja, a Biblia minden lapja igaz. Azt szeretném kérdezni: Minden lapját elolvastad már?

Ha nincs egy rendszeres, napi bibliaolvasási szokásod, kezdd el ma! Vegyél egy olyan forrást, ami nem teljesen megbízható, és helyettesítsd be Isten Igéjének olvasásával! Emlékezz arra, amit A jelenések könyve ír: „Boldog az, aki olvassa ezt a könyvet” (Jel 1,3 GNT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Naponta milyen médiát használsz? Melyek ezek közül azok, amik hitelesek?
  • Sorold fel azokat a tipikus média olvasási vagy nézési szokásokat, amiket nap mint nap követsz!
  • Gondolj egy olyan média listára, amit naponta használsz. Melyik az a forrás, amit a Biblia olvasásával tudnál felváltani a következő héttől kezdve? Például ha reggelente 10 percet töltesz Facebook olvasással, akkor ehelyett 10 percet tudnál bibliaolvasással tölteni.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása