Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor Isten utasít, azonnal engedelmeskedj!

2020. május 12. 03:00 - csmsdvd

20200512.jpg

„Gyorsan engedelmeskedem parancsolataidnak” (Zsolt 119,32 NCV fordítás).

A Biblia részletesen beszél az engedelmességről. Isten azért szeretné, ha engedelmeskednél neki, mert akkor megáldhat. Az ő parancsolatai a javadat szolgálják.

Sőt mi több, azt is elmondja, hogyan szeretné, ha engedelmeskednél. A Bibliából az a legfontosabb tanulság az engedelmességgel kapcsolatban, hogy Istennek azonnal kell engedelmeskedni.

A 119. zsoltár 32. versében olvassuk: „Gyorsan engedelmeskedem parancsolataidnak” (NCV fordítás).

Később, ebben a zsoltárban ugyanezt az üzenetet olvassuk más formában: „Sietek, nem tétovázom, megtartom parancsolataidat” (Zsolt 119,60 GNT fordítás).

Ne halogass, amikor Isten szól, hogy tegyél meg valamit. Ne keress kibúvót! Ne húzd vissza magad! Csak tedd meg! Cselekedd meg még ma!

„Mi van akkor, ha nem értem, miért kér Isten bizonyos dolgot tőlem?” – kérdezheted magadtól.

Ahhoz, hogy valami hasznodra váljon, nem kell megértened. Nem értem, hogyan repülnek a hatalmas repülőgépek a levegőben, de utazom velük. Nem értem, hogyan működnek a számítógépek, de szeretek e-maileket küldeni.

Nem kell értenem Isten parancsait, hogy engedelmeskedjem nekik, és hasznomra váljon.

A gyerekek gyakran kérdezik, miért kell engedelmeskedni. A szülők gyakran mondják: „Azért, mert én kérem.”

Ezen a szülők ezt értik: „Ma még nem vagy elég érett, hogy megértsd, de hidd el nekem, én jobban tudom. Amit én kérek, a saját érdekedben kell megtenned.”

Ahogy egy gyermek, akként te is gyakran érzed a késztetést, hogy megkérdezd Istent: „Miért kell nekem ezt megtennem?”

Mint szerető szülő, lehet azt mondanád legszívesebben: „Azért, mert én mondtam. Többet tudok, mint te. Egy nap majd megérted, de ma még nem, viszont azt akarom, hogy mindenképp tedd meg, mert a te érdeked.”

Mi van akkor, ha nem tudsz jó szívvel engedelmeskedni Istennek? Továbbra is engedelmeskedned kell? Feltétlenül. Ez sokkal jobb, mint az engedetlenség. Az érett emberek a helyes dolgot teszik az érzéseik ellenére is.

Itt van az elv: A Bibliában, mikor Isten időpont nélkül jelenti ki parancsát, akkor ő azt akarja, hogy azonnal cselekedj.

Amikor gyerekeink kicsit voltak, a feleségem, Kay egyszer azt mondta: „Este hatra gyertek vacsorázni.” Ilyenkor azt várta el, hogy este hatra jöjjünk. Máskor csak annyit mondott: „Gyertek vacsorázni”. Ilyenkor azt értette, hogy azonnal menjünk.

Ugyanez van Istennél. Amikor valamit időpont nélkül kér, akkor az azt jelenti: azonnal.

Amikor késlekedünk az engedelmességgel, akkor megkérdőjelezzük Istent. Azt kérdezzük: „Istenem, biztos tudod, mi a legjobb?”

Gondolj erre a kérdésre: mi lenne akkor, ha Isten ugyanúgy reagálna a kérésedre, ahogy te engedelmeskedsz neki? Amikor bajban vagy, azt szeretnéd, ha Isten azonnal segítene. Amikor Isten kér valamire, akkor azt szeretné, ha azonnal megtennéd.

A késleltetett engedelmesség engedetlenség. Ha szeretnéd Isten áldását, akkor mihamarabb kövesd parancsait!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Vajon miért engedetlenség a késleltetett engedelmesség?
  • Kérdőre vontad-e már Istent azzal, hogy „miért?”, ahelyett, hogy engedelmeskedtél volna parancsának? Szánj rá pár percet, és imádkozz! Mondd el Istennek, hogy engedelmeskedni fogsz parancsának még ma!
  • Van-e Istennek olyan elrendelése számodra, amit most kér, és halogatod? Kötelezd el magad, hogy mától nem halogatod, hanem megteszed.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása