Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sikeres tanulás Isten Igéjének tanulmányozásával kezdődik

2020. május 24. 03:00 - Deltajulietttango

20200524.jpg

„Soha ne hagyd abba, hogy elmondd ezeket a tanításokat! Gondolnod kell rájuk éjjel és nappal annyira, hogy hűségesen megtegyél majd mindent, ami meg van írva bennük! Csak akkor fogsz boldogulni, és leszel sikeres” (Józs 1,8 GW fordítás).

Ahhoz, hogy valóban kitűnj abban, amit éppen tanulsz – legyen az új képesség, egy új elmélet, vagy valami, ami egy személyről szól – először itasd át magad Isten Igéjével!

Szándékosan mondtam: "itasd át”. Ha ugyanis a teafiltert forró vízbe teszed, de gyorsan ki-be tunkolod, akkor sosem lesz teád. Ha azonban hosszasan átitatod, akkor az összes ízt kinyered a teafilterből.

Ugyanezt kell tenned Isten Igéjével, ha azt akarod, hogy kitűnj bármiben, amit tanulsz. Miközben hiszek a gyorsolvasásban, és gyakran csinálom is, soha nem olvasom így a Bibliát. Lassan olvasom, szóról szóra. Miért? Mert a Biblia azt mondja, hogy Isten minden szava igaz.

Mielőtt bármit megtanulnál, kezdd azzal, hogy átitatod magad Isten Igéjével. Ez a siker kulcsa.

Mindenki sikert akar elérni. Sikeresek akarunk lenni a munkánkban. Sikerre akarjuk vinni a kapcsolatainkat. Sikeresek akarunk lenni a tanulásban. A Biblia pedig mindenkinek, aki sikert akar elérni, világos tanácsokat ad.

Józsué könyve 1. fejezetének az 8. verse ezt mondja Isten Igéjéről: „Soha ne hagyd abba, hogy elmondd ezeket a tanításokat! Gondolnod kell rájuk éjjel és nappal annyira, hogy hűségesen megtegyél majd mindent, ami meg van írva bennük! Csak akkor fogsz boldogulni, és leszel sikeres (GW fordítás).

Isten nem hazudik. Ez itt az ő ígérete számodra. Ha sikeres és gyümölcsöző szeretnél lenni az életben, tanulmányozd folyamatosan az Igéjét!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen igazságot ismertél fel a közelmúltban Isten Igéjének tanulmányozásával és megismerésével? Hogyan segített ez az igazság közelebb kerülni Jézushoz?
  • Hogyan tervezed következetesen tanulmányozni Isten szavát?
  • Mi nehezíti meg, hogy minden nap tanulmányozd Isten Igéjét? Milyen változások segítenének abban, hogy  ebben kitartóbbá válj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása