Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak gyors, hanem helyes döntést hozz!

2020. május 29. 03:00 - Anika Enikő

20200529.jpg

„Dániel pedig bement a királyhoz, és azt kérte tőle, hogy adjon neki időt, ő majd megadja az álmára a magyarázatot” (Dán 2,16 GNT fordítás).

Amikor valami lehetetlennek tűnő dolgot kérnek tőled, akkor kezdd azzal, hogy nem engeded meg magadnak, hogy bepánikolj; majd igyekezz megismerni a tényeket! Ezután kérj egy kis gondolkodási időt!

Miért? Mert a legnagyobb kísértésed a válság közepén az, hogy impulzív legyél. Általában ilyenkor nem észszerűen, hanem az érzelmeidre hallgatva gondolkozol, és gyors döntést szeretnél hozni.

Ám a gyors döntésnél sokkal fontosabb a helyes döntésnek a meghozatala.

A rossz döntés rossz döntés marad akkor is, ha gyorsan hozod meg. Szóval lépj hátra egyet, vegyél egy nagy levegőt, nyugodj meg, és beszélgess Istennel!

Dániel pont ezt tette, amikor a király arra kérte, hogy magyarázza meg az álmát (mindez azután, hogy a király megparancsolta, hogy öljék meg azokat, akik korábban megpróbálták megfejteni azt): „Dániel pedig bement a királyhoz, és azt kérte tőle, hogy adjon neki időt, ő majd megadja az álmára a magyarázatot” (Dán 2,16 GNT fordítás).

Nagyszerű példaként áll Dániel előttünk, hogy amikor egy helyzetben óriási nyomás van rajtunk, kérjünk időt, és beszéljünk Istennel a helyzetről!

Valószínűbb, hogy jobb döntést hozol, ha nem hamarkodod el a döntést. Nem kell kapkodni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Előfordult már, hogy meggondolatlanul cselekedtél, amikor valami igazán nehéz dologra kértek fel? Hogyan sült el a dolog?
  • Miért olyan könnyű halogatni, ha nehéz helyzetben vagy?
  • Ki az életedben az, akit emlékeztetni kell arra, hogy nem kell elkapkodni a dolgokat, és meg kell adni az időt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása